Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

15 Martie 2019
Vizualizari: 810
Comentează add

Documentul se va afla în atenția comisiilor de specialitate, dar va constitui și obiectul unei moțiuni simple împotriva ministrului de finanțe.

Ordonanța de Urgență 114 rămâne pe agenda deputaților de săptămâna viitoare

angela-matei

Ordonanța de Urgență 114 rămâne pe agenda deputaților de săptămâna viitoare.

Documentul se va afla în atenția comisiilor de specialitate, dar va constitui și obiectul unei moțiuni simple împotriva ministrului de finanțe. 

Deputații vor începe săptămâna cu dezbaterea moțiunii simple la adresa ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici, în care principalul mesaj transmis este acela de abrogare a Ordonanței de Urgență 114.

Demersul este inițiat de 103 parlamentari USR, PNL și PMP, care apreciază că prin măsurile fiscale pe care le introduce, acest act normativ afectează creșterea economică și poate arunca România în criză.

Votul asupra moțiunii va fi dat miercuri, când deputații ar urma să se pronunțe și asupra moțiunii pe justiție, a cărei votare a fost amânată în urmă cu două săptămâni din lipsă de cvorum.

Ordonanța 114 rămâne și în atenția comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților, sesizate fie pentru aviz, fie pentru întocmirea raportului și pe acest subiect discuțiile au fost amânate în așteptarea unei decizii la nivelul coaliției de guvernare.

Iar ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că săptămâna viitoare ar putea anunța primele concluzii. Potrivit precizărilor sale, propunerile de modificare vizează atât băncile și Pilonul II de pensii, cât și zona de energie și cea de comunicații.


Etichete 114pnlpmpusrpsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live