Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

3 Martie 2019
Vizualizari: 492
Comentează add

În plenul Camerei este aşteptată, mâine, şi şefa Guvernului, Viorica Dăncilă, pentru dezbateri pe tema acestei ordonanţe, la solicitarea grupului PNL.

Ordonanţa 114 intră în dezbaterea Camerei Deputaţilor

catalina-cretu

Premierul Viorica Dăncilă în plenul parlamentului. Foto: Arhivă/ Agerpres.

Ordonanţa de urgenţă 114, privind unele măsuri fiscale, urmează să intre săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

În plenul Camerei este aşteptată, mâine, şi şefa Guvernului, Viorica Dăncilă, pentru dezbateri pe tema acestei ordonanţe, la solicitarea grupului PNL. 

Premierul Viorica Dăncilă a fost invitată în Parlament, de liberali, care au contestat actul normativ, alături de partidele din opoziţie, de mediul de afaceri şi de bănci.

Ordonanţa 114, prin care Guvernul a plafonat preţuri la energie şi a introdus o serie de taxe, a fost adoptată tacit de Senat, după cum a solicitat ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.

Acesta a cerut amânarea dezbaterilor, pentru ca Guvernul să analizeze o serie de amendamente la acest document. Una dintre prevederile contestate ale ordonanţei este taxa de 2% pentru producătorii de energie, faţă de care există diferenţe de opinie între PSD şi ALDE.

Altă prevedere este taxa pe activele bancare în funcţie de indicele ROBOR, pentru care reprezentanţii coaliţiei ar dori modificări ale modului de calcul.

Probleme sunt şi pentru administratorii de fonduri de pensii private, care trebuie să-şi majoreze capitalul social pentru a-şi putea continua activitatea, conform prevederilor actului normativ.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a anunţat că au loc consultări cu mediul de afaceri, în privinţa modificării ordonanţei 114.

El a mai spus că Guvernul discută şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, măsurile care se impun dacă administratorii celor şapte fonduri de pensii private s-ar retrage.

Mâine, în Parlament, premierul Viorica Dăncilă ar putea să anunţe criteriile în funcţie de care vor fi făcute aceste schimbări.


Etichete Ordonanţadezbaterejustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live