Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

6 Octombrie 2016
Vizualizari: 894
Comentează add

Ordinea liberală de tip occidental este sub asediu nu doar din exterior, ci şi din cauza propriilor slăbiciuni şi a incapacităţii de a se adapta - este concluzia Bucharest Forum.

Ordinea liberală de tip occidental "este sub asediu nu doar din exterior"

carmen-gavrila

Ordinea liberală de tip occidental este sub asediu nu doar din exterior, ci şi din cauza propriilor slăbiciuni şi a incapacităţii de a se adapta - este concluzia Bucharest Forum - conferinţă internaţională organizată, în Capitală, de Institutul Aspen şi de German Marshall Fund, cu sprijinul Ministerului român de Externe.

Participanţii la dezbatere au fost de acord că sistemele liberale occidentale nu au fost capabile să se adapteze şi să se reformeze.

Un exemplu este presiunea pusă pe clasa de mijloc, tocmai cea de la baza acestor sisteme.

Ba chiar Jan Techau de la Academia Americană din Berlin a vorbit despre un eşec sofisticat al ordinii liberale occidentale. Situaţia este agravată de ameninţările din exterior, mai ales de atitudinea tot mai agresivă a Rusiei.

Ministrul român al apărării, Mihnea Motoc, a explicat că în prezent trebuie clarificat ce înseamnă componentele prezenţei avansate NATO în Marea Neagră.

Mihnea Motoc: În ce priveşte componenta maritimă, trebuie mai întâi să cădem de acord asupra unui cadru întărit pentru antrenamente maritime şi pentru coordonare în Marea Neagră. După ce vom cădea de acord, vom decide cine, ce face şi ce găzduieşte.

Tot la Bucharest Forum, ministrul olandez al apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a declarat că Europa este în prezent mai puţin sigură, iar în Marea Neagră este nevoie de o prezenţă NATO robustă şi prin rotaţie.

Jeanine Hennis-Plasschaert: Alianţa trebuie să fie cât mai flexibilă. Trebuie să ne arătăm clar intenţia de a acţiona fără constrângeri şi în partea de sud-est a NATO, iar asta se poate face inclusiv printr-o prezenţă NATO navală regulată în Marea Neagră.

Ministrul olandez a adăugat că mediul de securitate în Europa e puţin probabil să se schimbe prea curând.


Etichete Bucharest Forumbucurestiaspenmaegerman marshall fundmihnea motocnatomarea neagrajan tachauolanda,Jeanine Hennis-Plasschaert

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live