Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Septembrie 2021
Vizualizari: 1083
Comentează add

Orchestra Simfonică București va urca astăzi pe scena Sălii Radio în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu'', avându-l la pupitru pe dirijorul John Axelrod.

Orchestra Simfonică București, pe scena Sălii Radio

radiojurnal

Sala Radio. Arhivă Foto: Alexandru Dolea.

Orchestra Simfonică București va urca astăzi pe scena Sălii Radio în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu'', avându-l la pupitru pe dirijorul John Axelrod.
 
Cererea de bilete pentru acest concert a fost foarte mare, dar organizatorii au dat asigurări că intrarea în vigoare a noilor reguli de protecție sanitară în București nu va afecta accesul la evenimente.
 
Din program face parte și ,,Simfonia Istanbul'' de Fazil Say, care participă și el la festival în calitate de pianist. Compozitorul a precizat cum își explică atracția deosebită pentru concertul de astăzi.
 
Fazil Say: ,,Simfonia Istanbul'' a fost deja dirijată de John Axelrod, la Viena și e cântată de multe dintre marile orchestre din lume, așa că sunt foarte fericit că va fi interpretată azi și la București. Sunt sigur că publicul român îmi va înțelege muzica, pentru că avem un folclor muzical asemănător, românii și turcii, iar ,,Simfonia Istanbul'' a fost compusă în șapte părți, precum ,,Noapte orientală'', Moscheea Sultanului Ahmed'' sau ,,Gară și tren spre Anatolia''  - cu ritmuri și melos pe care le are și muzica tradițională românească.
 

Etichete festivalul international george enescusala radioorchestra simfonica bucurestijohn axelrodfazil say(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live