Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Isăcescu, Hajnalka Kerekes

22 Septembrie 2011
Vizualizari: 3652
Comentează add

Membrii Orchestrei Române de Tineret, în mare parte cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni instrumentişti la nivel naţional.

Orchestra Română de Tineret, pe scena festivalului Enescu

monica-isacescu-hajnalka-kerekes

Violonistul german David Garrett. Foto: festivalulenescu.ro

Viaţa de concert românească s-a îmbogăţit în ultimii ani cu apariţiile Orchestrei Române de Tineret, înfiinţată la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu.

Membrii săi, în mare parte cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni instrumentişti la nivel naţional şi beneficiază de îndrumarea maestrului Cristian Mandeal.

Orchestra Română de Tineret concertează pentru publicul Festivalului Internaţional "George Enescu”, vineri, 23 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, în seria "Mari Orchestre ale lumii” şi va colabora cu violonistul german în vârstă de 30 de ani, David Garrett.

Acesta din urmă a absolvit renumita Şcoală Juilliard şi cursuri de vioară cu Itzhak Perlman, a studiat muzicologia şi compoziţia, fiind chiar laureat al unui concurs de creaţie.

Citiţi şi:
Programul zilei de vineri.

David Garrett este preocupat nu numai de muzica clasică, ci şi de cea rock.

În 2011 a obţinut două Premii germane ale discului "Echo” pentru albumul său intitulat "Rock Symphonies”.

La Bucureşti însă îl vom putea asculta în partitura Concertului op. 61 în Re major de Ludwig van Beethoven.

Programul propus de Orchestra Română de Tineret şi de dirijorul Cristian Mandeal mai cuprinde Rapsodia I de George Enescu, muzica baletului Pasărea de foc de Igor Stravinski şi Valsul de Maurice Ravel.

Înregistrarea concertului va fi difuzat în 27 septembrie, de la ora 19,00, de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

The Age of Enlightenment la Ateneul Român

Din programul zilei de vineri
  • Orchestra Română de Tineret concertează la la Sala Mare a Palatului
  • violonistul german David Garrett
  • The Age of Enlightenment la Ateneul Român
  • dirijorul Trevor Pinnock  
Vineri, 23 septembrie, în seria "Concertelor de la miezul nopţii", puteţi asculta Orchestra engleză The Age of Enlightenment, ansamblu care, de la înfiinţarea sa în 1986, a avut ca scop promovarea creaţiilor apărute de la sfârşitul secolului al XVII-lea până la începutul veacului al XIX-lea într-un mod cât mai autentic, de la utilizarea de instrumente vechi şi până la interpretarea partiturilor originale.

În concertul de la Ateneul Român, Orchestra "The Age of Enlightenment" va fi condusă de dirijorul Trevor Pinnock.

Clavecinist şi dirijor de marcă, Trevor Pinnock este fondatorul orchestrei "The English Concert", pe care a şi condus-o timp de 30 de ani, alături de care a iniţiat interpretarea pe instrumente de epocă.

În 2006, a fondat "Ansamblul European Brandenburg", iar înregistrarea lor cu Concertele Brandenburgice de Johann Sebastian Bach, sub marca "Avie", a fost distinsă în 2008, cu un premiu Gramophone.

Acum îşi împarte timpul între dirijat, cariera solistică, muzica de cameră şi proiectele educaţionale, continuând să lucreze cu Academia Regală de Muzică din Londra, dar şi cu orchestrele Universităţii Mozarteum din Salzburg şi Academia de Arte Performative din Hong Kong.

Sub bagheta sa, Orchestra "The Age of Enlightenment", prezintă în 23 septembrie, de la ora 22.30, la Ateneul Român, oratoriul Creaţiunea de Joseph Haydn.

Solişti vor fi sopranele Christina Landshamer şi Simona Saturova, tenorii Toby Spence, Bernard Richter şi basul Matthew Rose.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Mai multe informaţii şi ştiri puteţi găsi pe pagina dedicată evenimentului.


Etichete Festivalul George Enescu ediţia a 20 aFestivalul EnescuOrchestra Română de TineretThe Age of Enlightenment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live