Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Muzical

26 Septembrie 2013
Vizualizari: 1518
Comentează add

Orchestra Naţională a Rusiei va prezenta al doilea concert, sub bagheta lui Horia Andreescu, în cadrul ediţiei 2013 a Festivalului Enescu la Sala Mare a Palatului.

Orchestra Naţională a Rusiei, din nou la Festivalul "Enescu"

radio-romania-muzical

Horia Andreescu. Foto: romania-muzical.ro

Ziua de 26 septembrie înseamnă un al doilea concert pe care Orchestra Naţională a Rusiei îl va prezenta în cadrul ediţiei 2013 a Festivalului Enescu la Sala Mare a Palatului, de această dată sub bagheta dirijorală a lui Horia Andreescu.

De la ora 19.30 vor putea fi audiate Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Franz Liszt şi Simfonia a II-a "Învierea" de Gustav Mahler. Solişti: celebrul pianist rus Boris Berezovsky, cel care a câştigat, în 1990, Concursul "Ceaikovski" de la Moscova, dar şi soprana Anita Hartig şi mezzo-soprana Bernarda Fink.

Participă Corul Filarmonicii bucureştene pregătit de Iosif Ion Prunner. Acest concert va fi transmis în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

La Opera Naţională Bucureşti, în aceeaşi seară - spectacolul "Oedip" de George Enescu, avîndu-l pe baritonul Ştefan Ignat în rolul titular, montare în regia Andei-Tăbăcaru Hogea. Dirijează, de la ora 19,00, Adrian Morar.

Tot în 26 septembrie, la Ateneu, de la ora 17,00 poate fi ascultat din nou în recital pianistul Evgheni Kissin.

Programul, integral Franz Schubert, va fi prezentat cu participarea violonistei Silvia Marcovici şi a violoncelistului Alexander Kniazev.

La Piteşti, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui, în aceeaşi zi, concertul cvartetului "Maxim", inclus în turneul naţional "Classic Remix".

Iar la Filarmonica din Arad, orchestra simfonică a instituţiei cântă muzică de Enescu şi Bartok sub bagheta dirijorală a lui Borjan Canev şi avându-l ca solist pe violonistul Antal Szalai, laureat al Concursului Internaţional "George Enescu" din 2011.
 

Mai multe ştiri despre Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia a XXI-a puteţi găsi aici.

Programul festivalului si orele transmisiilor în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical pot fi consultate aici.


Etichete Festivalul Internaţional George Enescu ediţia a XXI-aOrchestra Naţională RusăHoria AndreescuMoscovaBucureştiSala Palatului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live