Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

12 Septembrie 2021
Vizualizari: 338
Comentează add

Orchestra Filarmonică din Rotterdam va susține un concert la Sala Palatului, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

Orchestra Filarmonică din Rotterdam va susține un concert la Sala Palatului

-

Foto: Arhiva

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 septembrie, ora 14:02) - Realizator: Mihaela Mihai - Orchestra Filarmonică din Rotterdam va susține în această seară un concert la Sala Palatului din Capitală, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Unul dintre cei mai apreciați pianiști ai zilelor noastre, Yefim Bronfman, va urca pe scenă. El a vorbit într-un interviu pentru Radio România Muzical despre marii muzicieni români care l-au impresionat în cariera sa.

Yefim Bronfman: Unul dintre cei mai mari pianiști pe care i-am întâlnit pe parcursul vieții mele este pianistul român Radu Lupu. Este un foarte mare artist, care a constituit mereu o veritabilă sursă de inspirație nu numai pentru mine, ci și pentru mulți, mulți alți pianiști din întreaga lume. A fost mereu urmărit peste tot. Și eu îl consider unul dintre cei mai mari interpreți pe care i-am auzit. Și, categoric, dintre cei din trecut, Dinu Lipatti a reprezentat, prin înregistrările sale, o sursă de inspirație. Și, fără îndoială, muzica lui Enescu, personalitatea sa în calitate de compozitor și interpret, a avut un puternic efect asupra mea, dar și asupra altora. În mod cert, am lucrat și cu unii dirijori născuți în România, de exemplu Sergiu Comissiona, de a cărui colaborare m-am bucurat mai mult, fiind și foarte bun coleg, un mare prieten și un muzician minunat. 

Realizator: Potrivit reporterului RRA Mihaela Helmis, Festivalul Internațional George Enescu are astăzi în program spectacole și în alte orașe din țară, la Sibiu sau Cluj-Napoca.


Etichete (ii)enescufestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live