Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 203
Comentează add

Oraşul Solca din judeţul Suceava intră în scenariul roşu.

Oraşul Solca din judeţul Suceava intră în scenariul roşu

florin-lepadatu

     Foto: Arhiva/ MApN.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Tot mai multe localităţi din ţară reînăspresc restricţiile din cauza înmulţirii cazurilor de coronavirus.

Este şi cazul oraşului Solca, din judeţul Suceava, care de joi intră în scenariul roşu.

În plus, spitalele din judeţ se reorganizează, astfel încât numărul de paturi destinate bolnavilor de Covid să crească.

Corespondenta RRA, Mihaela Buculei, relatează: "A fost decisă o întreagă reorganizarea a Spitalului Județean Suceava, după ce săptămâna trecută s-a solicitat zilnic la Direcția de Sănătate Publică extinderea Secției de Terapie Intensivă Covid, ajungându-se la numărul maxim de paturi permis de numărul medicilor anesteziști. Așadar, secția de dermatologie care are 20 de paturi devine secție Covid, iar pacienții internați în secția de îngrijiri paliative vor fi mutați în secția de reumatologie, în spitalul nou. Cele 20 de paturi existente în pavilionul secției din spitalul vechi vor deveni tot sector Covid. Probleme legate de numărul de paturi destinate pacienților diagnosticați cu Covid-19 încep să apară în toate spitalele din județ. De aceea, în prezent se lucrează la un amplu plan de redresare pentru mărirea numărului de paturi în toate spitalele. Decizie a fost luată după explozia de infectări înregistrată ieri, când în județul Suceava au fost 215 cazuri noi de Covid-19. Solca este primul oraș sucevean care intră în scenariul roșu în valul patru al pandemiei, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre ca urmare a creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus. Decizia a fost luată după ce incidența din ultimele 14 zile a ajuns la 3,41 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis intrarea comunei Rădășeni în scenariul galben, după ce rata de infectare a crescut la 2,71 la mie. Restricțiile în cele două localități specifice fiecărui scenariu vor intra în vigoare de mâine, 16 septembrie, de la ora zero, și sunt valabile timp de două săptămâni."


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live