Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

12 Decembrie 2016
Vizualizari: 1403
Comentează add

Aşa-numita grupare Statul Islamic (ISIS) a recâştigat controlul asupra oraşului Palmyra, la doar câteva ore după ce atacurile aeriene ruseşti păreau să fi respins atacul jihadist.

Oraşul Palmyra a fost recucerit de ISIS

rador

Palmira, orașul antic jefuit și distrus de islamiști.      Foto: Alexandr Beleavski.

Aşa-numita grupare Statul Islamic (ISIS) a recâştigat controlul asupra oraşului siran Palmyra, la doar câteva ore după ce atacurile aeriene ruseşti păreau să fi respins atacul militanţilor jihadişti.

Guvernatorul provinciei Homs, Talal Barazi, a anunţat că forţele guvernamentale se regrupează în afara oraşului vechi, pregătindu-se pentru a lansa o nouă ofensivă militară. ISIS a controlat oraşul începând cu luna mai 2015, însă a pierdut controlul oraşului în luna martie a acestui an.

Corespondenţii BBC anunţă că militanţii ISIS par să fi profitat de faptul că forţele guvernamentale siriene şi-au concentrat eforturile în oraşul Alep, aflat mai înspre nordul ţării. Talal Barazi a confirmat retragerea trupelor din Palmyra, însă a insistat că "armata depune toate eforturile pentru a împiedica rămânerea în zonă a teroriştilor".

Activiştii din oraş relatează că militanţii controlează fiecare locuinţă în căutarea de eventuali soldaţi loiali preşedintelui Bashar al-Assad, informează ediţia online a BBC. 


Etichete PalmyraHomsaLEPJIHADISISIS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live