Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 676
Comentează add

Oraşul Deva ar putea rămâne fără căldură pentru că stocul de cărbune din depozitele termocentralei Mintia ajunge doar pentru două zile.

Oraşul Deva ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro

Oraşul Deva ar putea rămâne fără căldură pentru că stocul de cărbune din depozitele termocentralei Mintia ajunge doar pentru două zile.

Compania de Căi Ferate refuză să mai transporte noi cantităţi de huilă din Valea Jiului din cauza datoriilor, în timp ce administraţia Complexului Energetic Hunedoara încearcă să găsească o soluţie. 

Blocajul este cauzat de datoriile Complexului Energetic Hunedoara către furnizori, inclusiv către CFR Marfă care transportă huila din Valea Jiului la Mintia. Complexul a solicitat voluntar insolvenţa pentru a se pune la adăpost pe creditori, însă instanţa a respins aceasta cerere, aşa că în acest moment conturile societăţii pot fi executate silit.

Potrivit sindicaliştii, CFR Marfă refuză să transporte cărbunele fără plata pentru fiecare garnitură, lucru imposibil în actuala situaţie economică a Complexului Energetic Hunedoara.

În aceste condiţii, termocentrala Mintia mai are cărbune pentru cel mult 48 de ore de funcţionare, iar sindicaliştii avertizează că oprirea instalaţiilor fodul temperaturilor scăzute poate genera probleme tehnice deosebit de grave.

Preşedintele Sindicatului Liber de la Mintia, Mircea Crişovan a declarat că a avertizat administraţia încă din vară cu privire la stocurile insuficiente, însă fără niciun rezultat.

Liderul sindical a mai precizat că în prezent termocentrala funcţionează cu un singur caz, iar în situaţia în care nu va mai fi cărbune, primii afectacţi vor fi locuitorii din Deva, care vor rămâne fără apă caldă şi căldură. Este vorba de 4.500 de apartamente dintr-un total de 21.000.


Etichete devacalduraapa caldatermocentralamintiacfr marfacarbune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live