Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2022
Vizualizari: 364
Comentează add

Orădenii au venit în număr mare la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, din Piaţa Unirii.

Orădenii au venit în număr mare la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

florin-lepadatu

Foto: Arhivă/ Alexandru Dolea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Orădenii au venit şi ieri în număr mare la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, din Piaţa Unirii.

Un atelier de pictură a adunat numeroşi copii care s-au bucurat de culori, sub îndrumarea a două profesoare de la Liceul de Arte din Oradea - transmite Crina Dobocan, de la Radio România Cluj-Napoca: ” Au fost 12 lansări de carte și întâlniri cu scriitorii, toate foarte foarte apreciate de public. Pata de culoare a zilei a fost atelierul de pictură "Pictăm cu Gaudeamus", organizat în parteneriat cu asociația Pro Bambini din Oradea și susținut de profesoarele Ioana Klein și Nada Panait, de la Liceul de Arte din Oradea.

Cât de importantă este pictura pentru copii și ce au învățat copii astăzi la atelierul de pictură?


-: În primul rând au învățat să folosească diferite tehnici. Am încercat să le aducem mai multe materiale, începând cu creioanele acuarel, care la final se dizolvă cu apă, au folosit acuarela, au folosit markerele, cariocile, suprapunerea grafică; un fel de experiment și un joc didactic, totul în vederea dezvoltării creativității, a pasiunii pentru artă.”


Etichete gaudeamus

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live