Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 506
Comentează add

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale desfășurate duminică în România arată că PSD a câștigați 20 de consilii județene, PNL 17, iar UDMR patru.

Ora 10.00 - Rezultatele parțiale ale alegerilor locale, în ţară

cristina-grecu

Foto: Arhivă.

Peste 46% dintre români s-au prezentat duminică la alegerile locale în toată țara.

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale desfășurate duminică în România arată că PSD a câștigați 20 de consilii județene, PNL 17, iar UDMR patru.

Estul și sudul țării sunt dominate de PSD, iar vestul de PNL.

În ce privește mandatele de primari, unii și-l păstrează pentru a șasea oară, alții îl cedează.

Edilul comunei Ciugud, care a atras cele mai multe fonduri europene, Gheorghe Damian, promotor activ al modernizării administrației publice locale lansând în 2019 conceptul Smart Village, ca soluție de digitalizare a serviciilor publice, a obținut cel de al șaselea mandat consecutiv de primar, cu un procentaj de 88,2%, mai mult decât a obținut în urmă cu patru ani.

La Iași, deși a schimbat partidul, plecând de la PSD la PNL, primarul Mihai Chirica a mai câștigat încă un mandat, cu aproape 42%.

Şi primarul Clujului, Emil Boc, își păstrează poziția, câștigând aproape 75%.

În Constanța, după o supremație a PSD la primăria orașului, PNL reușește anul acesta să o preia, prin Vergil Chițac, cu 28,4%, în vreme ce candidatul USR - PLUS, Stelian Ion, și cel al PSD, Decebal Făgădău, se află la egalitate, cu virgulă 24,2% din voturi.

La Brașov, actualul edil liberal George Scripcaru pierde în favoarea reprezentantului USR - PLUS, Allen Coliban, la diferență de aproape 5 procente.

Şi la Timișoara, liberalul Nicolae Robu pierde în favoarea lui Dominic Fritz, candidatul USR - PLUS. La Craiova câștigă un nou mandat Olguța Vasilescu de la PSD.


Etichete alegeri locale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live