Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

13 Martie 2018
Vizualizari: 944
Comentează add

Îngrijorările directorilor generali ai companiilor sunt legate de lipsa infrastructurii, de lipsa forţei de muncă şi de creşterea poverii fiscale.

Optimism în scădere la conducerile companiilor din România

bogdan-isopescu

 

Directorii companiilor din România au din ce în ce mai puţină încredere în perspectivele de creştere a veniturilor organizaţiilor lor în următorii ani, potrivit unui studiu publicat azi de PricewaterhouseCoopers România.

Datele companiei de audit arată că doar 38% dintre şefii de firme din ţară sunt optimişti în ceea ce priveşte perspectivele de creştere, faţă de o medie de 42 de procente la nivel global, cel mai înalt nivel de după criza economică. Îngrijorările directorilor generali sunt legate de lipsa infrastructurii, de lipsa forţei de muncă şi de creşterea poverii fiscale.

Ionuţ Simion, directorul pentru ţara noastră al PricewaterhouseCoopers, estimează că România şi-a epuizat potenţialul de creştere şi, în lipsa unor politici macroeconomice sănătoase, nu va mai putea ţine pasul cu schimbările economice şi digitale de la nivel global.  o

"Creşterea economică trebuie să aibă la bază o serie de fundamente economice bine conturate, iar o creştere bazată pe consum ne va duce mai devreme sau mai târziu într-un punct mort, în care va trebui să luăm o serie întreagă de măsuri de corecţie şi măsuri care pot fi destul de dureroase. Câţi kilometri de autostradă s-au făcut în România în ultmii doi ani? Zero. În comparaţie, în India în ultimii doi ani s-au dat în funcţiune 6.000 de kilometri de autostradă", a spus reprezentantul pentru România al PricewaterhouseCoopers.

Studiul prezentat marţi, 13 martie, analizează opiniile şefilor de companii cu privire la evoluţia economică şi a mediului de business în anul 2018. Au fost consultaţi 1.300 de directori generali din 85 de ţări, din care 68 din România şi 139 din Europa Centrală şi de Est. 


Etichete PricewaterhouseCooperscompaniiauditstudiudirectorioptimismIonuţ Simion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live