Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

3 Iunie 2019
Vizualizari: 412
Comentează add

PNL și USR cer totodată deblocarea proiectului de lege privind extinderea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale.

Opoziţia vrea comisie privind votul din diaspora la scrutinul din 26 mai

iulia-gherman

Foto arhivă

Înfiinţarea unei comisii de anchetă privind votul din diaspora la scrutinul din 26 mai este unul dintre subiectele agendei parlamentare din această săptămână.

O solicitare în acest sens a fost făcută de deputaţii opoziţiei. În paralel, în comisiile de specialitate ale camerei intră în dezbatere proiectul legii votului prin corespondenţă, iar la senat e aşteptată decizia Biroului Permanent privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Parlamentarii PNL, USR, PMP și ai Partidului Pro România vor depune astăzi la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o solicitare privind înființarea unei comisii de anchetă privind modul în care s-a desfășurat votul din diaspora la alegerile europarlamentare. Opoziția subliniază că trebuie clarificate între altele circumstanțele în care a fost stabilit un număr de secții de votare care s-a dovedit insuficient și stabiliți responsabilii pentru organizarea defectuoasă a scrutinului.

PNL și USR cer totodată deblocarea proiectului de lege privind extinderea votului prin corespondență la alegerile prezidențiale. Documentul legislativ figurează săptămâna aceasta pe agenda Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. Tot astăzi, se așteaptă ca Biroul Permanent al Senatului să stabilească o dată pentru dezbaterea solicitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului și al ALDE este acuzat că ar fi primit indirect pe vremea când era premier foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Săptămâna trecută, senatorii juriști au decis să dea un raport favorabil asupra cererii DNA. Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat că lucrurile se vor lămuri la votul din plen, unde crede că nici un coleg social democrat nu va vota pentru începerea urmăririi penale.


Etichete comisiediasporavot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live