Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

15 Decembrie 2011
Vizualizari: 3369
Comentează add

Premierul rus, Vladimir Putin, a acuzat opoziţia că pregăteşte o revoluţie pro-occidentală pentru a destabiliza Rusia, informează agenţia France Presse.

Opoziţia rusă, "la ordinele liderilor străini"

cristina-ghioca

Premierul rus, Vladimir Putin. Foto: Reuters.

Vladimir Putin susţine că opoziţia din Rusia este la ordinile liderilor străini.

În cursul sesiunii de întrebări şi răspunsuri între premier şi populaţie, el a acuzat opoziţia că pregăteşte o revoluţie pro-occidentală ca cea care a avut loc în Ucraina în 2004.

Potrivit premierului citat de agenţia France Presse, scopul ar fi destabilizarea Rusiei.

"În privinţa acestor revoluţii colorate, din punctul meu de vedere, totul este clar. Este vorba de un plan pus la cale din străinătate pentru destabilizarea societăţii. Ştim cum s-a derulat Revoluţia portocalie din Ucraina. De altfel, unii dintre liderii opoziţiei erau atunci în Ucraina şi au transferat aceste practici în Rusia", a declarat Vladimir Putin.

"Manifestaţiile sunt un lucru normal, atât timp sunt în cadrul legii", a continuat Putin, afirmând că este "inacceptabil ca manifestanţii să se implice în operaţiuni de destabilizare a societăţii".

Întrebat ce va face dacă va fi ales preşedinte în martie, el a dat asigurări că va consolida statul rus "pentru a putea opune rezistenţă acestor aventurieri din străinătate".

Rusia are o "creştere economică stabilă"


Prezentând bilanţul economic de la venirea sa la putere în anul 200, Vladimir Putin a scos în evidenţă stabilitatea Rusiei în comparaţie cu statele din Uniunea Europeană.

"Noi avem momentan câţiva indicatori economici mai buni şi mai stabili" decât în statele europene. Anul acesta, creşterea Produsului Intern Brut va fi de 4,2-4,5 la sută", a spus premierul.

El a adăugat că anul acesta valoarea PIB-ului din UE 1-1,2 la sută, iar anul viitor va fi în jurul valorii zero pentru anumite state.

Potrivit acestuia, câteca state din UE ar putea intra în recesiune, fapt ce ar putea afect economia rusă.

Premierul rus a atras atenţia şi asupra nivelului inflaţiei care în 2012 "ar trebui să ajungă la şase şi ceva la sută", comparativ cu valoarea de 30% de la începutul anului 2000.

Sesiune de întrebări şi răspunsuri dintre premier şi populaţie are loc în contextul în care autorităţile ruse se confruntă cu un val de proteste fără precedent în Rusia.

Oamenii au ieşit în stradă nemulţumiţi de alegerile legislative din 4 decembrie, câştigate, în condiţii "controversate", de partidul condus de Putin, Rusia Unită, cu 50 la sută din voturi.


Etichete Vladimir PutinRusiaopoziţierevoluţieucrainacreştere economicărecesiuneUEPIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live