Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2021
Vizualizari: 142
Comentează add

Săptămâna viitoare, UE va anunţa sancţiunile împotriva Rusiei legate de cazul Navalnîi. Moscova a declarat că va răspunde la aceste sancţiuni.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi transferat într-o colonie penitenciară

radiojurnal

     Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă.

Serviciul Penitenciar Rus a confirmat că opozantul Alexei Navalnîi a fost escortat ieri de la Moscova într-o colonie penitenciară pentru executarea condamnării la doi ani şi jumătate. La sosire, el va fi trimis în carantină pentru două săptămâni, când se va anunţa şi locul detenţiei, potrivit corespondentului RRA la Moscova.


Alexandr Beleavschi: Şeful serviciului, Aleksandr Kalaşnikov, a garantat că liderul de opoziţie va fi deţinut în "condiţii normale, iar viaţa şi sănătatea nu-i vor fi puse în pericol". Luna aceasta, instanţa i-a comutat definitiv lui Aleksei Navalnîi pedeapsa cu suspendare într-un dosar de delapidare, pe care el îl numeşte fabricat, într-una cu executare pentru încălcarea condiţiilor de probaţiune. La proces, Navalnîi a respins aceste acuzaţii. Aleksei Navalnîi a fost condamnat în pofida presiunilor Uniunii Europene şi Statelor Unite, ca şi a hotărârii Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care au cerut Rusiei eliberarea lui imediată, denunţând condamnarea ca motivată politic. Rusia a respins aceste cereri ca amestec în afacerile sale interne. Pe de altă parte, organizaţia Amnesty International, cerând eliberarea lui Aleksei Navalnîi, a refuzat să-l declare prizonier al conştiinţei, invocând fosta lui afiliere la extrema dreaptă naţionalistă şi declaraţiile antisemite şi xenofobe de la mijlocul anilor 2000. Săptămâna viitoare, UE va anunţa sancţiunile împotriva Rusiei legate de cazul Navalnîi. Moscova a declarat că va răspunde la aceste sancţiuni.


Etichete Alexei Navalnîicolonie penitenciarăcondamnare2 ani şi jumătate,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live