Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2019
Vizualizari: 804
Comentează add

România consideră irelevantă opinia Ministerului rus al Apărării potrivit căruia scutul de la Deveselu ar încălca Tratatul INF.

Opinia Ministerului rus al Apărării privind scutul Deveselu, ”irelevantă”

radiojurnal

 Ministrul de externe  Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

România consideră irelevantă opinia Ministerului rus al Apărării potrivit căruia scutul de la Deveselu ar încălca Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, pentru că sistemul antirachetă de la noi din ţară nu face obiectul acestui tratat, anunţă diplomația română.

Precizările au fost făcute în urma consultărilor avute de şeful diplomaţiei, Teodor Meleşcanu, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu aliaţii.

Potrivit Ministerului de Externe, orice încercare a Rusiei de a nega că scutul respectă acordurile internaţionale este o flagrantă dezinformare şi totodată o încercare de a distrage atenţia de la încălcarea reală a tratatului de către statul rus.

Ministerul de la București explică din nou faptul că sistemul antirachetă NATO, ale cărui elemente sunt găzduite de România, nu are nici o capabilitate ofensivă, fiind un instrument pur defensiv, esenţial pentru asigurarea securităţii spațiului euroatlantic.


Etichete deveseluinfrusiamelescanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live