Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

6 Mai 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

Lipsa unor reglementări clare din partea Guvernului îi îngrijorează pe operatorii din turism.

Operatorii din turism, îngrijorați

sorin-cealera-constanta

Foto anat.ro

Reprezentanţii patronatelor de pe litoral îi cer Guvernului să urgenteze elaborarea unor reguli în domeniul turistic pentru noul sezon estival, în contextul epidemiei de COVID-19.

O propunere vizează testarea rapidă a turiştilor la intrarea în staţiuni, pentru crearea unor zone sigure.

Reprezentanţii organizaţiilor patronale s-au întâlnit cu prefectul judeţului Constanţa, pentru a dezbate sub ce formă se poate relua activitatea turistică, odată cu realxarea măsurilor impuse de autorităţi, după 15 mai.

George Niculescu, prefect: S-au concluzionat câteva propuneri: vorbim despre o posibilă testare a turiştilor când intră într-o staţiune turistică, o să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta; măsuri de relaxare fiscală, pentru agenţii din turism vorbim de taxele locale, care sunt administrate de UAT-uri, cât şi de taxele centrale administrate de Guvernul României.

Lipsa unor reglementări din partea Guvernului îi îngrijorează pe operatorii din turism.

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Promovare Turistică din România: Sunt solicitate deja spaţiile de cazare cu un număr mai mic de camere, pensiuni turistice în zonele montante, apartamente de vacanţă, în cazul nostru. Evident şi hoteluri, dar, pe măsură ce vom comunica aceste măsuri de siguranţă, pe care însă nu le avem în acest moment, autorităţile statului trebuie să se aşeze cu noi la masă şi să spună - în  hoteluri să se întâmple aşa, în restaurante trebuie să se respecte aceste norme - iar noi să le îndeplinim.


Etichete (ii)turismconstantareglementari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live