Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 1223
Comentează add

Chirurgii ORL de la Spitalul "Marie Curie" au realizat luni în premieră implantarea bilaterală cu noul implant „Cochlear Nucleus Profile Series” la un copil de trei ani.

Operaţie cu succes la Spitalul "Marie Curie"

adriana-turea

  Operaţie de redare a auzului.Foto: Adriana Turea.

 Chirurgii ORL de la Spitalul "Marie Curie" au realizat luni în premieră implantarea bilaterală cu noul implant „Cochlear Nucleus Profile Series” la un copil de trei ani şi şapte luni. 

Potrivit şefului Clinicii ORL a spitalului Dan Cristian Gheorghe operaţia care a durat 5 ore şi jumătate a fost un succes:
 
"Operaţia a decurs foarte bine. Implantul a fost poziţionat corect. Pacientul este foarte bine. Timp de 7 zile vom administra antibiotic şi va fi pansat de două ori până la externare. Vom aşteptat o lună pentru a se cicatriza ţesutul. Acest copil va învăţa să audă. Implantul este unul foarte subţire. El nu mai trebuie schimbat. Posibilitatea de a folosi un implant aşa de subţire mă ajută şi pe mine ca şi chirurg, reducând zona frezată în os pentru a crea patul implantului. Acest lucru este esenţial la copilul mic. Totodată, un astfel de implant aproape nu se mai simte sub piele, când îl palpăm şi nu deformează inestetic regiunea”, spune Dan Cristian Gheorghe.
 
Implantul este un dispozitiv care transformă sunetele din jur în impulsuri electrice şi creează un auz artificial. Aparatul fiind foarte subtire se fixseaza usor si nu se vede. 
 
Dispozitivul nu are baterie, va fi purtat toata viata si se incarca prin inductie magnetica. 
 
Recuperarea baiatului va fi intensă şi dificilă, insa cu sanse de a avea o viata normala. 
 
Medicii sustin ca ar fi fost mai uşoară dacă se intervenea până la doi ani. 
 
Procesorul extern va fi montat peste o lună. 
 
Dispozitivele costă 50.000 de euro, unul a fost decontat de stat, iar celălalt de o fundaţie.
 
La rândul său, medicul primar ORL ce are competenţe in audiologie, Alexandra Neagu, a spus că pe lista de aşteptare a spitalului se află 48 de copii pentru a primi implanturi cohleare, însă numărul de implanturi pe care spitalul îl are la dispoziţie este de 17. 

Etichete Spitalul de CopiiMarie Curiecopilredarea auzuluiauz artificialhipoacuzie profundăDan Cristian GheorgheAlexandra Neagu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live