Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 August 2022
Vizualizari: 348
Comentează add

Cel puţin 14 persoane au murit din cauza bombardamentelor în noaptea de marţi spre miercuri în zona din jurul centralei nucleare de la Zaporojie.

ONU: Situaţia centralei nucleare Zaporojie va fi dezbătută de urgență

sergiu-stet

  Centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina, vedere aeriană. Foto: Arhivă/ Captură Google Maps

Consiliul de Securitate al ONU va organiza joi, 11 august, o reuniune de urgenţă pentru a dezbate situaţia centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, pe care Kyivul şi Moscova se acuză reciproc că au bombardat-o, au anunţat surse diplomatice, transmite AFP preluat[ de Agerpres.
 
O sursă apropiată preşedinţiei Consiliului de Securitate, asigurată în august de China, a precizat că reuniunea va avea loc pe 11 august la ora locală 15 (19 GMT, 22 ora României).
 
O altă sursă de la sediul ONU din New York a menţionat că reprezentanţii celor 15 ţări din Consiliul de Securitate se vor reuni joi după-amiază la cererea Rusiei, care dispune de drept de veto, la fel ca ceilalţi patru membri permanenţi (SUA, Regatul Unit, Franţa, China).
 
Cel puţin 14 persoane au murit din cauza bombardamentelor în noaptea de marţi spre miercuri în zona din jurul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare astfel de centrală din Europa.
 
Grupul ţărilor cel mai puternic industrializate G7 a acuzat Moscova că "pune în pericol" regiunea ucraineană din jurul centralei Zaporojie, ocupată de trupele ruseşti. 

Etichete ZAPOROJIEONUnuclearUcrainaConsiliu de Securitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live