Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1659
Comentează add

Secretarul-general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a chemat ambele părţi să coopereze cu mediatorii care s-au întrunit în Egipt pentru a negocia o încetare a focului.

ONU cere Israelului şi organizaţiei Hamas încetarea focului

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Reuters.

Secretarul-general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut organizaţiei Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Israelului să ajungă la o încetare imediată a focului.

Totodată, el a chemat ambele părţi să coopereze cu mediatorii care s-au întrunit în Egipt pentru a negocia o încetare a focului.

În pofida unor informaţii despre un progres diplomatic la Cairo pentru încetarea focului, armata israeliană continuă să pregătească o posibilă incursiune terestră în Fâşia Gaza.

Nabil Abu Rudeina, din conducerea Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, nu crede că se va ajunge la o încetare a focului în următoarele zile.

Intensitatea atacurilor palestiniene s-a diminuat în ultimele 24 de ore, ca urmare a ripostelor israeliene.

Conducerea palestiniană de la Ramallah a cerut un summit de uregnţă al Ligii Arabe la Gaza.

Mussa Abu Marzuk, din conducerea politică a organizaţiei islamiste Hamas, respinge condiţiile încetării focului pe fondul unei posibile operaţiuni militare terestre. Hamas nu este de acord cu delimitarea unei zone tampon între Gaza şi Israel.

Totodată, Abu Marzuk a declarat într-un interviu la Al Arabiya că facţiunile rezistenţei vor continua să se înarmeze.

Purtătorul de cuvânt al Hamas de la Gaza, Sami Abu Zuhri, spune că eforturile egiptene de mediere nu au dat rezultate.

Aviaţia militară israeliană ripostează la fiecare atac palestinian

Ieri au fost trase din Fâşia Gaza asupra Israelului peste 70 de rachete.

Conducerea palestiniană de la Ramallah a cerut un summit de urgenţă al Ligii Arabe cu privire la situaţia din Fâşia Gaza, în timp ce un lider din conducerea politică a Organizaţiei Hamas a respins condiţiile încetării focului, pe fondul unei posibile operaţiuni militare terestre în Fâşia Gaza.

Preşedintele Mahmoud Abbas îndeamnă palestinienii din Fâşia Gaza la prudenţă, unitate şi să se manifeste paşnic faţă de ripostele istraeliene pe care le-a numit "agresiuni".

Organizaţia islamistă Hamas, care împreună cu aripa militară Ezzedin El-Kassam este catalogată "entitate teroristă" în documentul oficial al Uniunii Europene, a difuzat un nou videoclip, reînnoind campania atentatelor sinucigaşe în Israel.

"Aşteptaţi-ne din nou în magazine, autobuze şi cafenele" se spune reverberat în coloana sonoră a videoclipului.

Poziţia palestiniană, expusă fără echivoc de către Hamas, îndeamnă la moarte teroriştii pe care o parte a presei occidentale îi numeşte "militanţi".

Guvernul de la Ierusalim dezminte că ar exista vreo presiune asupra Israelului în vederea unei încetări a focului. Armata ripostează la fiecare atac palestinian.


Etichete Secretarul-generalNaţiunile UniteBan Ki-moonIsraelFâşia GazaHamas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live