Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 570
Comentează add

Specialiştii nu doresc să decidă în grabă dacă trebuie să fie declarată sau nu o urgenţă internaţională de sănătate publică, privind noul virus apărut în China.

OMS extinde reuniunea Comitetului de Urgenţă de la Geneva ptr coronavirus

radiojurnal

    Foto: Arhivă/captură youtube.com 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se va prelungi cu o zi reuniunea comitetului de urgenţă de la Geneva, asupra noului virus apărut în China, a anunţat, ieri, directorul organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit France Presse, el a precizat că specialiştii nu doresc să decidă în grabă dacă trebuie să-l declare sau nu o urgenţă internaţională de sănătate publică.

Amintim că acest nou virus, care declanşează boli respiratorii acute, s-a răspândit în mai multe ţări. Multe aeroporturi internaţionale au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, precum termofiltre sau monitorizarea terminalelor din Londra, Singapore sau Istanbul.

În Rusia, două persoane venite cu avionul din China au fost internate, cu suspiciunea de a fi purtătoare ale coronavirusului şi tot în Rusia, specialiştii lucrează la un vaccin. În Thailanda s-a înregistrat un al patrulea caz.

În China, autorităţile au cerut celor nouă milioane de locuitori din Wuhan, acolo unde a izbucnit epidemia, ca începând de astăzi, să nu mai iasă din oraş. Liniile de transport în comun - autobuzele, metroul, feribotul, vor fi suspendate începând cu ora 10:00 dimineaţa, iar gările şi aeroporturile vor fi închise. 


Etichete Organizaţia Mondială a Sănătăţiicomitetul de urgenţăGenevacoronavirusChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live