Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

2 August 2013
Vizualizari: 1466
Comentează add

Vineri se va judeca la Tribunalul Bucureşti cererea de arestare preventivă a lui Omar Hayssam într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam, adus la Tribunalul Bucureşti

diana-surdu

Omar Hayssam. Foto: Agerpres.

Omar Hayssam va fi adus vineri din nou la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca cererea de arestare preventivă a sa într-un dosar în care DIICOT îl acuză de delapidare, cu un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro.

Va fi pentru a doua oară de la aducerea sa în România, pe 19 iulie, când sirianul, care are şi cetăţenie română, va apărea în faţa unui judecător.

Între timp, lista bunurilor lui Hayssam pe care procurorii au pus sechestru în dosarele în care s-au produs prejudicii a fost făcută publică.

Omar Hayssam a fost condamnat în trei din cele patru dosare în care a fost trimis în judecată.

În cauzele în care s-au produs prejudicii, procurorii de la Crimă Organizată au confiscat bunuri pentru a recupera pagube.

În dosarul 'Bucovina', în care se cere arestarea preventivă a cetăţeanului româno-sirian, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti de anul trecut, prejudiciul se ridică la aproape 30 de milioane de lei.

Au fost blocate conturile deschise la bănci de către 47 de societăţi, dar şi 1 milion de euro la Credit Europe Bank.

S-au pus sechestre din 2004 şi 2005 pe două imobile din capitală şi pe un teren din Otopeni.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul mai multor bunuri din fabricile de îmbuteliere a apei din Vatra Dornei şi a sucurilor din Timişoara.

În privinţa dosarului 'Foresta-Nehoiu', acum opt ani, lichidatorul societăţii a înregistrat la Grefa Tribunalului Bucureşti tabelul datoriilor împotriva acesteia, în valoare de aproape 324 de miliarde de lei.

Lichidatorul judiciar a pus sechestru pe 31 de active vândute din 2001 până în 2004 şi a făcut cereri de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în cei trei ani anteriori procedurii.

Un eventual prejudiciu creat AVAS în urma desfiinţării contractului de vânzare-cumpărare din 2000 va fi stabilit de instanţele de judecată.


Etichete Omar HayssamTribunalul BucureştiDIICOTconfiscarebunuridosarBucovina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live