Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

25 Iulie 2014
Vizualizari: 1253
Comentează add

Olanda a preluat oficial conducerea anchetei privind prăbuşirea avionului malaezian în estul Ucrainei şi încearcă să creeze un mediu stabil pentru experţii de la faţa locului.

Olanda a preluat conducerea anchetei prăbuşirii cursei MH17

claudia-marcu-amsterdam

Premierul Olandei Mark Rutte. Foto: captură youtube.com

Olanda a preluat, joi, oficial conducerea anchetei privind prăbuşirea avionului malaezian în estul Ucrainei.

Între timp, continuă repatrierea victimelor catastrofei aeriene şi alte 70 de trupuri neînsufleţite au fost aduse după-amiază pe aeroportul din Eindhoven, în Olanda.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus aseară că eforturile trebuie să se focalizeze acum pe recuperarea ultimelor victime de la locul accidentului, precum şi pe ancheta privind cauzele prăbuşirii.

Contextul internaţional este din ce în ce mai tensionat, iar situaţia în zona accidentului instabilă, a spus aseară Mark Rutte.

"De aceea, luăm în calcul diferite opţiuni pentru a crea un mediu stabil pentru experţii noştri" a spus Mark Rutte.

Australia şi Olanda încearcă să formeze o misiune internaţională, cu sprijinul Naţiunilor Unite, misiune care ar putea fi de natură militară.

Până atunci, însă, experţii australieni, olandezi, malaysieni vor lucra, de astăzi, organizat pe teren cu ajutorul poliţiei militare olandeze.

Premierul olandez a precizat faptul că cei 40 de agenţi vor fi neînarmaţi.

"În acest moment, nu este posibil să lucrăm cu oameni înarmaţi. Poliţia militară nu va fi acolo ca să tragă, ci ca să ajute la recuperarea victimelor" a precizat Mark Rutte.

De asemenea, Australia pregăteşte 50 de agenţi de poliţie.

Ieri, preşedintele american, Barrack Obama, şi premierul olandez au căzut de acord, că Rusiei ar trebui să îi fie impuse noi sancţiuni, întrucât a continuat să îi susţină pe separatiştii din estul Ucrainei chiar şi după doborârea avionului malaysian.

Mai mult, potrivit Departamentului de Stat american, armata rusă ar fi utilizat artileria împotriva forţelor ucrainene de peste graniţă, iar Moscova ar plănui să le livreze rebelilor noi lansatoare de rachete.  


Etichete OlandaMH17avionmalaezianUcrainaprăbuşireanchetăONUexperţimisiunesecuritateMark RutteRusiaSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live