Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

17 Aprilie 2022
Vizualizari: 401
Comentează add

Oficialii din oraşul ucrainean Mariupol, asediat de forţele ruse, "au răspuns sfidător" la ultimatumul dat de Rusia pentru depunerea armelor.

"Oficialii din Mariupol resping ultimatumul armatei ruse"

radio-romania-actualitati

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Oficialii din oraşul ucrainean Mariupol, asediat de forţele ruse, "au răspuns sfidător la ultimatumul dat de Rusia pentru depunerea armelor", informează CNN.

De câteva săptămâni, oraşul Mariupol pare a fi pe punctul de a cădea în faţa forţelor ruse şi totuşi acest lucru nu s-a întâmplat, încă - ceea ce este confirmat şi de faptul că Rusia a lansat acest ultimatum care se încheie la ora 3.00 GMT (13.00 ora României).

Ruşii au cerut ca până la ora 13:00 toate forţele ucrainene rămase în Mariupol să depună armele, fără excepţie, însă nu au precizat ce se va întâmpla dacă soldaţii ucraineni nu se vor preda.

Oficiali ucraineni au anunţat că apărători rămaşi în acel oraş continuă să opună rezistenţă.

Partea rusă afirmă că rezistenţa ucraineană se concentrează în jurul combinatului metalurgic Azovstal din Mariupol, însă ucrainenii au anunţat, în urmă cu puţin timp, că forţele de aprare îşi menţin poziţiile nu doar la Azovstal, ci şi la o distanţă de cinci kilometri de acest combinat.

Agenția Reuters relatează că Ministerul rus al Apărării a confirmat, duminică, faptul că ultimatumul acordat soldaţilor ucraineni, care încă rezistă în faţa atacurilor neîncetate din oraşul sud-estic ucrainean Mariupol, a fost ignorat.

Într-un comunicat, ministerul rus afirmă că soldaţilor ucraineni încercuiţi la combinatul metalurgic Azovstal "li s-a oferit posibilitatea de a depune armele voluntar şi de a se preda, petru a-şi salva viaţa".

"Cu toate acestea, regimul naţionalist de la Kiev - conform interceptărilor radio - a interzis negocierile privind capitularea", susţine ministerul rus.

Totodată, ministerul a afirmat că, potrivit soldaţilor ucraineni care s-au predat anterior, "sunt aproaximativ 400 de mercenari străini care s-au alăturat forţelor ucrainene" blocate în combinatul metalurgic, inclusiv, europeni şi canadieni. "În cazul continuării rezistenţei, toţi aceştia vor fi eliminaţi", a avertizat Ministerul rus al Apărării.

Harta actualizată a luptelor din Ucraina. Sursa: twitter.com/DefenceHQ.

defence intelli


Etichete ucrainamariupolarmatamilitarirusiaazovstalultimatumdepunerea armelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live