Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

16 Iunie 2015
Vizualizari: 1126
Comentează add

Viceministrul rus al apărării, Anatoli Antonov, a afirmat că declaraţiile americane din ultima perioadă creează senzaţia că NATO doreşte să atragă Rusia într-o cursă a înarmărilor.

Oficial rus: NATO încearcă să atragă Rusia într-o nouă cursă a înarmării

alexandru-beleavski-moscova

Tancuri ale Federației Ruse. Foto: http://eng.mil.ru.

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţă suplimentarea arsenalului nuclear rusesc cu 40 de noi rachete balistice intercontinentale, iar adjunctul ministrului apărării de la Moscova susţine că NATO vrea să atragă Rusia într-o nouă cursă a înarmării.

Vizitând astăzi cea mai mare expoziţie de tehnică militară rusă, Forumul Internaţional Armia 20-15, care s-a deschis în apropiere de Moscova, preşedintele Vladimir Putin a confirmat că până în anul 2020 ponderea armamentului modern din dotarea armatei ruse va trebui să crească la 70, iar în anumite cazuri, la sută la sută.

Accentul se va pune pe modernizarea forţelor nucleare strategice.

"În anul curent, în componenţa forţelor nucleare vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, ce vor fi capabile să depăşească orice sistem de apărare antirachetă, chiar şi cele mai perfecţionate din punct de vedere tehnic", a spus președintele Federației Ruse.

Vladimir Putin a anunţat şi finalizarea noului radar antirachetă transorizont de la Armavir, în sudul Rusiei Europene, ce va controla direcţia strategică Vest şi intenţia de a construi un radar similar pe direcţia estică.

Declaraţiile preşedintelui Putin survin pe fondul recentului schimb de avertismente, între Washington şi Moscova, generat de criza ucraineană.

Astăzi, viceministrul rus al apărării, Anatoli Antonov, a afirmat că declaraţiile americane, inclusiv cele privind posibilitatea desfăşurării în Europa de Est a celor mai moderne avioane de luptă americane, F-22, creează senzaţia că NATO doreşte să atragă Rusia într-o cursă a înarmărilor.


Etichete RusiaVladimir Putinarsenal nuclearMoscovaNATOcursa a inarmariirachete balisticeEuropa de EstF 22NATOinarmari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live