Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

1 Iulie 2014
Vizualizari: 2402
Comentează add

Firmele clujene de IT au început deja recrutarea tinerilor absolvenţi de studii superoare în domeniu, care susţin chiar în aceste zile examenele de licenţă.

Oferta de locuri de muncă în IT depăşeşte cererea, în Cluj

claudiu-padurean-cluj

Foto: Arhivă

Firmele clujene de IT au început deja recrutarea tinerilor absolvenţi de studii superoare în domeniu, care susţin chiar în aceste zile examenele de licenţă.

Tinerii care au terminat facultăţi de Informatică şi de Automatizări şi Calculatoare primesc atât oferte de muncă cu normă întreagă, cât şi posibilitatea de a lucra şi de a urma în paralel cursurile de masterat, în cazul în care intenţionează acest lucru.

Experţii din industria IT estimează că firmele care activează în prezent în judeţul Cluj ar putea crea încă 3.000 de noi locuri de muncă, în următorul an.

Însă, cea mai mare problemă este asigurarea resurselor umane.

Oferta de locuri de muncă este mai mare decât numărul absolvenţilor, facultăţilor de informatică şi de automatizări-calculatoare.

De aceea, tinerii absolvenţi ai facultăţilor de informatică originari din alte oraşe sunt invitaţi la Cluj, la sediile companiilor, pentru a fi convinşi să se mute în Cluj Napoca.

"Mi se pare că este un domeniu foarte larg şi de actualitate în ziua de astăzi. Şi cred că este foarte uşor să-ţi găseşti de lucru, după ce termini. Cred că acesta este un motiv foarte bun pentru care m-am apucat de aşa ceva" a spus unul din tinerii absolvenţi.

"Au o gamă foarte largă, deci foarte larg spectrul în care se pot găsi job-uri în momentul respectiv şi de actualitate, este o chestie foarte dinamică, care se schimbă mereu şi mi se potriveşte mie, personalităţii mele" este de părere un altul.

Companiile din domeniul IT sunt dispuse să ofere salarii cu mult peste cele obişnuite în alte ramuri ale economiei, pentru a-i atrage pe tinerii informaticieni.


Etichete ştiri nord-vestCluj-NapocaITrecrutarefirmelocuri de muncăinformaticieniabsolvenţilicenţăoferăcereresalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live