Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

2 Octombrie 2017
Vizualizari: 834
Comentează add

Carnea, produsele din carne, laptele şi pâinea vor fi primele alimente care se vor scumpi în urma noii creşteri a preţurilor la energie şi combustibili de la începutul lunii.

Octombrie începe cu scumpiri

costin-grigore

Foto: pixabay.com.

Carnea, produsele din carne, laptele şi pâinea vor fi primele alimente care se vor scumpi în urma noii creşteri a preţurilor la energie şi combustibili, intrate în vigoare de la începutul lunii, susţin patronatele şi sindicatele din industria alimentară. Este de aşteptat ca majorarea preţurilor la alimente să fie între 4% şi 6%, un procent pe segmentul de procesare şi 3% - 5% pe partea de transport, apreciază preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară, Sorin Minea.

În plus, o nouă etapă de creşteri de preţuri ar putea avea loc spre sfârşitul iernii, din cauza modificărilor fiscale propuse de guvern, a mai estimat Sorin Minea, într-un interviu pentru Radio România Actualităţi. 

"Dacă vine split TVA, costuri crescute datorită lipsei de cash flow, dacă vine impozitul din banii salariatului, dar plătiţi de angajator, deci, practic, o creştere a impozitelor, tot în costuri se duc. Cum vor cumula aceste chestii, îmi este imposibil să fac un model la ora actuală, dar şi cu preţurile materiilor prime, care sunt într-o creştere continuă, undeva, spre sfârşitul iernii, începutul primăverii, s-ar putea să ne aştepte o surpriză nu foarte plăcută pe piaţă", a apreciat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară, Sorin Minea.


Etichete Sorin Mineaalimentebenzinămotorinăcarnescumpirisupraaccizăenergiesplit TVAtaxe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live