Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

29 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1035
Comentează add

Potrivit contractului de finanțare europeană observatorul trebuie să devină obiectiv turistic și să aducă 10 mii de vizitatori pe an.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" a fost redeschis

atena-teognoste

Foto: Atena Teognoste

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat, astazi, Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Valoarea lucrărilor se ridică la 2,6 milioane de euro dintre care 85 la sută reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Potrivit contractului de finanțare europeană observatorul trebuie să devină obiectiv turistic și să aducă 10 mii de vizitatori pe an.

În acest moment, Observatorul astronomic Vasile Urseanu, găzduiește două expoziții, la etajul întâi se află o expoziție de pictură dedicată pieței ca simbol urban, cu imagini din întreaga Europa, iar la etajul al doilea, o altă expoziție de pictură dedicată astronomiei.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat că municipalitatea lucrează la elaborarea unei hărți a atracțiilor turistice din București, în care va fi înscris și Observatorul Astronomoc "Amiral Vasile Urseanu".

Observatorul Astronomoc "Amiral Vasile Urseanu" se află pe Bulevardul Lascăr Catargiu, numarul 21, aproape de Piața Romană.

Clădirea a fost construită de către Amiralul Vasile Urseanu sub forma unui yacht, pentru a oferi senzația de a fi pe mare, atunci când privești stelele.

Între 1908 si 1910, imobilul a fost reamenajat chiar de către Amiralul Urseanu, în scopul de a sluji ca sediu al Societatii Astronomice Romane "Camille Flammarion", înființată de către Victor Anestin.

Observatorul era dotat cu o luneta Zeiss, de 150 de milimetri diametru și cu o distanță focală de 2,7 metri, la acea dată, a treia ca mărime din țară.

In 1926, la moartea Amiralului Vasile Urseanu, sotia acestuia, Ioana Urseanu, a donat imobilul Municipalitătii. Până în 1949, clădirea a adăpostit Pinacoteca Municipiului București.
 


Etichete Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"Primarul CapitaleiGabriela Firea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live