Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2020
Vizualizari: 220
Comentează add

Obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise, după data de 15 mai a fost discutată în ședința de lucru a Guvernului.

Obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise

florin-lepadatu

Vizete pentru jandarmi, fabricate la imprimanta 3D a Universității Dunărea de Jos din Galați. Arhivă Foto: Jandarmeria Galați

Premierul Ludovic Orban declară că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, dacă primul val al pandemiei de coronavirus va trece până la începutul lunii iulie.

În cazul alegerilor parlamentare programate pentru decembrie se poate asigura o prezență mare la urne prin introducerea votului prin  coresponendență sau a votului electronic, inclusiv în țară.

Invitat la un post de televiziune, șeful executivului a explicat că proiectul șomajului tehnic pentru angajații bugetari era greu de aplicat, mai ales în anumite zone, în care ar fi fost afectată lupta împotriva COVID-19.

În consecință, acest proiect a căzut în totalitate.

Guvernul a avut joi și o ședință de lucru în care s-a discutat și despre obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice închise, după data de 15 mai.

Andrei Șerban are detalii: "Premierul Ludovic Orban a declarat, la începtul ședinței de guvern de ieri, că obligativitatea de a purta măști după 16 mai va genera o cerere foarte mare pe piață.

În acest context, el a solicitat Ministerului Economiei să genereze o ofertă la nivelul cererii, astfel încât să nu existe posibilitatea de a se specula un decalaj între cerere și ofertă.

Premierul a reluat acest subiect în interviul acordat unei televiziuni și a spus că după 15 mai cetățenii trebuie să păstreze regulile de distanțare socială și să poarte măști în spațiile închise.


Ludovic Orban: "Practic, cetățenii se vor putea mișca liber, vor putea ieși din casă și cu alte scopuri decât cu scopurile pentru care s-a permis ieșirea din casă în ordonanțele miltare.

Vor rămâne regulile de distanțare fizică, să poarte mască în mijloacele de transport în comun. "

Premierul a mai spus că pentru persoanele cu venituri mici se vor găsi soluții pentru ca acestea să primească gratuit măști de protecție."


Etichete măştivizierevizete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live