Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 258
Comentează add

Cel mai indicat instrument în alegerea furnizorului și a ofertei de energie este comparatorul de prețuri de pe pagina de internet a ANRE.

Obligația semnării unui contract nou de furnizare a curentului, amânată

bogdan-isopescu

Foto: radioiasi.ro

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie ar trebui să emită săptămâna aceasta ordinul pentru amânarea până pe 31 martie a obligației consumatorilor de a semna un contract nou, după ce piața de energie a fost liberalizate la începutul acestui an.

Ordinul va da un timp suplimentar consumatorilor care au fost până acum pe piața reglementată să se informeze în legătură cu ofertele de pe piață.

Cel mai indicat instrument în alegerea furnizorului și a ofertei de energie este comparatorul de prețuri de pe pagina de internet a ANRE.

În fața liberalizării aveți două posibile variante câștigătoare: fie alegeți cea mai bună ofertă a furnizorului pe care îl aveți în acest moment, fie alegeți între ofertele mai multor furnizori pentru a obține cel mai bun preț de pe piață.

Pentru a vedea toate aceste oferte ar trebui să accesați comparatorul de prețuri de pe pagina de internet a Autorității Naționale de Reglementare în Energie - anre.ro - unde trebuie să completați câteva date.

Cele mai importante vizează faptul că sunteți client casnic, că doriți ofertă de tip concurențial, județul  în care vă aflați, precum și consumul estimat, element pe care îl puteți afla din ultima factură.

O primă problemă de înțelegere ar putea să apară la rubrica ce vizează tipul prețului pentru energie, diferențiat pe zone orare sau nediferențiat, ultima variantă fiind mai ușor de gestionat.

A doua greutate poate să apară la tipul produsului, unde aveți de ales între prețul fix sau variabil, în funcție de fluctuațiile pieței.

Cei mai mulți clienți aleg prețul fix pentru că liberalizare este o noutate pentru majoritatea.

Completând aceste detalii, cumparatorul va afișa toate ofertele furnizorilor din zona dumneavoastră.

Spre exemplu, pentru București există peste 100 de oferte de la diverși furnizori, inclusiv oferte diferite de la furnizorul meu actual, iar diferențele sunt uneori mari, drept pentru care merită să accesați acest instrument.

În dreapta tabelului veți putea afla datele de contact sau de contractare ale furnizorului dorit, iar dacă totuși aveți neînțelegeri puteți să cereți lămuriri fie acestuia, fie apelând serviciul telefonic al ANRE 0374. 554.265, deschis de luni până duminică între orele 8:00-18:00.


Etichete (ii)amanarecontractsemnarecurent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live