Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

19 Iunie 2012
Vizualizari: 3771
Comentează add

Discriminare

O vorbă bună 121 - Discriminare

remus-radulescu

În avion, înainte de decolare. O doamnă era vădit nemulţumită că îl avea vecin de călătorie pe un bărbat de culoare.

A chemat-o pe stewardeză. „Ce problemă aveţi doamnă? – Păi nu se vede, m-aţi aşezat lângă un negru, îşi spuse franc oful femeia. Nu pot să stau aici, găsiţi-mi vă rog alt loc!”

Stewardesa, stânjenită, răspunse totuşi politicos: „O să văd ce pot face, deşi să ştiţi că toate locurile sunt ocupate.”

Peste câteva minute se întoarse şi-i spuse călătoarei nemulţumite: „Doamnă, la clasa economică unde aveţi bilet nu mai există nici un loc liber, dar a rămas un scaun gol la clasa I.

Este însă neobişnuit pentru compania noastră ca un călător cu bilet economic să stea la o clasă superioară. Dar, având în vedere situaţia de faţă, comandantul a spus că este scandalos să obligi pe cineva să stea alături de o persoană atât de neplăcută.”

Femeia se şi pregătea să se ridice şi să-şi schimbe locul, însă stewardesa, o opri şi i se adresă bărbatului de culoare: „Domnule, vă rog să mă urmaţi. Veţi călători la clasa I.”

Pasagerii care au asista la această discuţie neobişnuită, nu s-au putut abţine să aplaude rezolvarea situaţiei neplăcute.


Etichete negrucalatorieavionculoarerasism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live