Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

20 Iunie 2021
Vizualizari: 701
Comentează add

Cantităţi neobişnuit de mari de apă de 60 până la 80 de litri pe metrul pătrat au inundat zeci de străzi, curţi, grădini şi anexe gospodăreşti.

O ploaie torenţială a provocat noi probleme la Galaţi

maria-mandita-galati

Foto: ISU Galați

O ploaie torenţială cu tunete şi fulgere căzută în prima parte a zilei la Galaţi a provocat din nou inundarea unor străzi şi case, dar şi avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică.
 
Cantităţi neobişnuit de mari de apă de 60 până la 80 de litri pe metrul pătrat au inundat zeci de străzi, curţi, grădini şi anexe gospodăreşti din mai multe cartiere ale oraşului, cele mai afectate fiind Barboşi şi Valea Oraşului.
 
De asemenea, s-au înregistrat avarii ale sistemului de furnizare a energiei electrice, iar ploaia şi vântul au provocat căderea mai multor arbori, care au blocat străzi şi au avariat autovehicule.
 
Umeazala puternică a dus şi la surparea unei bucătării de vară construită din chirpici. În momentul surpării, în bucătărie se afla proprietara, o femeie în vârstă de 67 de ani. Aceasta a fost scoasă de sub dărâmături de către echipele ISU, după care a primit îngrijiri medicale din partea echipei SMURD aflată la faţa locului.
 
În cartierul Valea Oraşului se înregistrează cea mai gravă situaţie, acumularea de apă depăşind pe alocuri 50 de cm. În acest cartier nivelul reţelei de canalizare se află sub cel al Dunării, motiv pentru care evacuarea apelor pluviale nu se poate face gravitaţional, ci cu ajutorul staţiei de pompare ”13 iunie”. Totuşi, având în vedere cantitatea mare de apă căzută în ultimele ore, staţia de pompare nu mai face faţă, aşa că apa este acum evacuată direct în Dunăre şi cu ajutorul autospecialelor ISU şi a unei motopompe de mare capacitate tot a ISU judeţean.

Etichete ploaie torentialagalatiinundatii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live