Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

5 Iunie 2011
Vizualizari: 2469
Comentează add

Un grup de renumiţi profesori britanici de la Oxford şi Cambridge anunță înfiinţarea unei universităţi de elită, potrivit AP. Taxele de şcolarizare ar putea fi de 29 de mii de dolari pe an.

"O nouă universitate de elită" în Marea Britanie

razvan-stancu

Ceremonie de absolvire la Oxford. Foto: Reuters.

Înfiinţarea unei universităţi private la Londra care să rivalizeze cu instituţiile de elită ale ţării, este intenţia unui grup de renumiţi profesori universitari britanici de la Oxford şi Cambridge, informează agenţia Associated Press.

AC Grayling, profesor de filosofie de renume va conduce ''New College of the Humanities'' , instituţie ce va coopta şi personalităţi precum Richard Dawkins, un biolog evoluţionist şi autor de succes, Niall Ferguson, profesor de economie şi scriitor şi alţi educatori proeminenţi.

Profesorul AC Grayling a postat un mesaj pe noul website al universităţii în care afirma că absolvenţii vor fi gata ''să-şi aducă o contribuţie imediată în afaceri, guvernare, mass-media sau arte", acesta precizând că personalul univesitar va ajuta şi la organizarea de stagii.

De o capacitate relativ mică, universitatea va asigura cel puţin un profesor pentru fiecare 10 studenţi şi programe de asitenţă tutorială precum şi un contact extins între profesori şi studenţi.

Potrivit directorului universităţii, instituţia va oferi diplome în literatură, istorie, economie, drept şi alte discipline, în colaborare cu Universitatea din Londra.

Universitatea va acorda "un număr semnificativ" de burse, iar taxele de şcolarizare vor fi stabilite la 29.500 de dolari pe an, dublul maximului permis de guvern universităţilor publice.

Cursurile la ''New College of the Humanities'' vor începe din octombrie 2012, universitatea deja acceptând cereri de admitere.


Etichete Marea BritanieuniversitateLondraOxford

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live