Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

2 Februarie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

O nouă tranşă cu doze de vaccin anti-COVID a ajuns în județul Hunedoara, însă autoritățile nu pot deschide centre suplimentare de vaccinare.

O nouă tranşă cu doze de vaccin anti-COVID a ajuns în județul Hunedoara

rador

Foto: facebook.com/ROVaccinare

 "Reporterii actualităţii", Realizator: Mihaela Ştefan, Reporter: Ilie Pintea


Realizator: "Ajungem acum în Hunedoara. O nouă tranşă cu doze de vaccin a ajuns în județ, însă nici așa autoritățile nu pot pune în funcțiune centre suplimentare de vaccinare. Peste 11.000 de hunedoreni s-au vaccinat până în prezent, iar numărul celor care doresc imunizarea depășește capacitățile actuale. Dar mai multe aflăm din materialul semnat de Ilie Pintea.


Reporter: "Peste 11.000 de hunedoreni au primit până acum imunizarea în cele trei centre de vaccinare, care funcționează la Deva, Hunedoara și Petroșani. Un nou transport cu dozele necesare a ajuns chiar ieri în județ, însă nici așa nu pot fi deschise alte centre, a spus directorul executiv de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei.


Sebastian Mezei: "Am adus aproape 2.500 de doze de vaccin Pfizer. Se face repartizarea către centrele de vaccinare, le-am alocat din platformă la fiecare centru și continuăm activitatea de vaccinare. Acum sunt și foarte mulți care deja încep să facă rapelul. Au fost inclusiv reprogramări efectuate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, în sensul că unii programați pe 28 - 29 au fost reprogramaţi cu 10 zile, au fost înștiințați. Până când se va regla cu livrarea de vaccin, vom merge cu motoarele mai puțin turate. Nu se pot deschide alte centre, pentru că nu se asigură încă vaccinul necesar."


Reporter: Autoritățile sanitare intenționează să utilizeze și vaccinul produs de alte companii, atunci când va fi disponibil.


Sebastian Mezei: "Există şi vaccin Moderna. Noi nu am luat încă Moderna, pentru că nu a fost alocat la centrul regional de la Timișoara și atunci am continuat cu Pfizer. În momentul în care o să fie disponibil, da, vom face doza întâi cu Moderna, urmand ca persoanele care au început cu Moderna să fi vaccinate și la rapel tot cu Moderna."


Reporter: Interesul hunedorenilor pentru vaccin depășește capacitățile de imunizare, iar programări se mai pot face abia începând din 26 martie. Din cele 10 centre promise de autorități, funcționează doar trei şi asta din lipsa dozelor necesare pentru a imuniza mai mulți oameni."


Etichete vaccin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live