Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2021
Vizualizari: 199
Comentează add

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că începând de joi există o nouă modalitate de raportare a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2.

O nouă modalitate de raportare a cazurilor COVID-19

radiojurnal

 Raed Arafat. Foto. gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că începând de joi există o nouă modalitate de raportare a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 care, în opinia sa, nu va avea un impact mare asupra cifrelor oficiale.
 
Raed Arafat: Acum calculul este total: cazurile pe care le ai într-o localitate sau într-un județ intră în calculul incidenţei pe ultimele 14 zile. Impactul depinde de localitate, dar nu va fi unul mare. La București, de exemplu, va fi o creștere de 0,02%, dacă nu sunt și alte cazuri, deci creșteri care nu sunt din cauza focarelor. S-a considerat că asta ar fi o soluție corectă pentru a include totul și să nu fie separate focarele de celelalte cazuri.
 
Realizator: La rândul său, premierul Florin Cîțu a atras atenția că regulile de protecție sanitară trebuie respectate în continuare de cetățeni, întrucât România nu a ajuns la momentul unei relaxări în ceea ce privește pandemia de COVID-19.
 
Florin Cîțu: Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin. Nu este momentul, încă nu am ajuns la momentul să ne relaxăm. Ceea ce am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții, dacă vrem să păstrăm restaurantele deschise, dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să respectăm regulile.
 
(PH)

Etichete covid-19raportareseful Departamentului pentru Situații de UrgențăRaed Arafat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live