Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

23 Iunie 2015
Vizualizari: 1380
Comentează add

Ineficienţa caracterizează o mare parte a producţiei de energie electrică din România spune ministrului energiei, Andrei Gerea.

O mare parte a producţiei de energie electrică din România, "ineficientă"

alis-georgescu

Centrala de la Cernavodă. Foto: Arhivă. 

Ineficienţa caracterizează o mare parte a producţiei de energie electrică din România - declaraţia îi aparţine ministrului energiei, Andrei Gerea, şi a fost făcută la o dezbatere de specialitate. 
 
Lipsa eficienţei nu marchează doar ţara noastră - a explicat demnitarul - ci toate ţările care folosesc tehnologii vechi în privinţa producţiei electrice, fie că e vorba de cea pe bază de cărbune, energie eoliană, solară sau biomasă.   
 
"Aproape jumătate din capacitatea de producţie a energiei electrice din România ori este ineficientă din punct de vedere economică, ori este la limita eficienţei. 
 

Au nevoie de scheme-suport, au nevoie de variante de subvenţii acceptate la nivelul Uniunii Europene. Este o provocare, care, sunt convins, nu numai România o are, ci majoritatea ţărilor care încă deţin tehnologii vechi de producţie a energiei electrice", spune Andrei Gerea. 


Etichete Ineficienţamare parte a producţiei de energie electrică din Româniaministrului energieiAndrei Gereaenergie eolianăsolară sau biomasăcărbune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live