Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

24 August 2018
Vizualizari: 603
Comentează add

O mare fermă de porci din judeţul Brăila este suspectată că ar fi contaminată cu virusul pestei africane.

O mare fermă de porci din Brăila, suspectată de contaminare cu pestă

gina-bahor-braila

În judeţul Brăila, o fermă de porci, a doua ca mărime din Europa, cu un efectiv de 140.000 de capete, este suspectată că ar fi contaminată cu virusul pestei africane şi sunt aşteptate rezultatele analizelor de laborator, pentru a  fi luate măsurile necesare. În aceste condiţii, autorităţile sanitar-veterinare din Brăila cer populaţiei să conştientizeze riscurile generate de nerespectarea regulilor pentru combaterea virusului şi să nu mai arunce în Dunăre cadavrele animalelor contaminate.

A doua fermă ca mărime din Europa, SC TEBU Consult, unde există aproximativ 140.000 de porci, este suspectă că ar contaminată cu virusul pestei africane, după cum a declarat, astăzi, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Brăila, Gicu Drăgan.

Gicu Drăgan: Sunt trei ferme. Laboratorul Sanitar Veterinar Judeţean Brăila efectuează primele probe. La noi au ieşit probele pozitive. În momentul în care la mine, la Brăila, a ieşit pozitiv, suntem în fază de suspiciune. Contraprobele respective sunt trimise la laboratorul central de referinţă, IDSA, la Bucureşti. În cursul serii, nopţii, mâine dimineaţă, avem rezultatele.

Guvernul atrage atenţia, într-un comunicat, că programul de combatere a pestei porcine africane, dar şi acordarea compensaţiilor băneşti celor care au fost nevoiţi să-şi sacrifice animalele ar putea fi afectate de întârzierea procedurii de adoptare a rectificării bugetare./mnecula/asalar

 

Etichete fermă de porcijudeţul Brăilaviruspesta porcină africana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live