Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

26 Iulie 2018
Vizualizari: 488
Comentează add

În pofida comprimării timpului de lucru, studiul a constatat un nivel de stres mai mic decât cel obişnuit şi o motivaţie sporită a angajaţilor.

O întreprindere neo-zeelandeză a testat săptămâna de lucru de patru zile

rador

 

Patronul unei companii şi-a propus să vadă dacă poate creşte productivitatea angajaţilor săi, acordându-le mai mult timp liber pentru viaţa personală.

Este vorba despre o întreprindere de gestionare de patrimoniu din Noua Zeelandă unde, timp de două luni, a fost testată săptămâna de lucru de patru zile muncite din cinci plătite, după cum relatează New Zealand Herald.

Experimentul a fost un veritabil succes. La finalul acestei încercări care a fost ţinută sub observaţie de cercetători, 78% din cei 240 de angajaţi au apreciat că au reuşit mai bine să stabilească un echilibru între muncă şi viaţa lor personală, de la 54% înaintea experimentului.   

În pofida comprimării timpului de lucru, cercetătorii au constatat totodată un nivel de stres mai mic decât cel obişnuit şi o motivaţie sporită a echipelor.
 
Cu alte cuvinte, angajaţii au fost mai productivi şi mai eficienţi. Astfel că şi patronul firmei, Andrew Barnes, a fost satisfăcut. El a asigurat de altfel că reducerea timpului de lucru nu a influenţat deloc munca prestată de personalul său.

Etichete New Zealand Heraldlucrumuncăteststudiuangajaţisalariaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live