Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2017
Vizualizari: 583
Comentează add

Declaraţii ale primului ministru Sorin Grindeanu privind autoritatea legală a ministrului justiţiei de a face evaluarea procurorului general şi a procurorului şef al DNA.

O instituţie "nu se poate confunda cu o persoană"

radiojurnal

Premierul Sorin Grindeanu. Foro: gov.ro.

Ministrul justiţiei are autoritatea legală să facă evaluarea procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi să recomande măsurile necesare - a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

El a declarat în această dimineaţă că este de acord cu argumentele ministrului Tudorel Toader referitoare la decizia de a-i păstra în funcţie pe cei doi procurori şefi. Sorin Grindeanu a precizat că pentru eficienţa luptei anticorupţie, o instituţie nu se poate confunda cu o persoană.

Sorin Grindeanu: Am avut o discuţie, înainte de prezentarea publică, cu domnul ministru. Am înţeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca şi concluzie, aş putea spune, pe scurt, ca lupta anticorupţie să fie cu adevărat puternică în România, toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine. Dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentat de domnul Negulescu sau de doamna Kövesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice.


Etichete Declaraţii ale primului ministru Sorin Grindeanuautoritatea legală a ministrului justiţieievaluarea procurorului general şi a procurorului şef al DNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live