Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 214
Comentează add

O echipă de medici români va pleca într-o misiune la Chișinău

andrei-serban

    Foto: Arhiva/ MApN

Guvernul are programată pentru astăzi ședința săptămânală în care va discuta despre donațiile pentru Republica Moldova a unor echipamente de protecție și a altor materiale medicale necesare în contextul pandemiei cu COVID-19.

În paralel, o echipă de medici români va pleca astăzi într-o misiune la Chișinău pentru a sprijini personalul medical din țara vecină.

Reporter: Andrei Șerban - Guvernul va stabili care sunt sumele necesare şi le va trimite în contul Ministerului Sănătății pentru a se realiza donațiile către Republica Moldova a unor echipamente de protecție și a altor materiale medicale, necesare în lupta cu pandemia provocată de COVID-19.

Aceste demersuri vin în completarea eforturilor pe care țara noastră le face pentru a permite livrarea unor medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare către Republica Moldova.

De asemenea, executivul de la București s-a implicat și în facilitarea tranzitului și a repatrierii în deplină siguranță a cetățenilor din țara vecină.

Prin toate aceste măsuri, România urmărește de o manieră prioritară să acorde sprijin direct cetățenilor din Republica Moldova în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova de la cărui semnare s-au împlinit în această săptămână 10 ani.

Tot astăzi, de la ora 9:00, premierul Ludovic Orban are programată participarea la îmbarcarea echipa de medici și asistenți români care va pleca în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară, aflat în prima linie de luptă împotriva pandemiei provocată de COVID-19.

(PH)


Etichete medici romaniRepublica MoldovaChisinauguvernministerul sanatatiicovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live