Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alla Stâncaru Lunca

24 Iunie 2015
Vizualizari: 8620
Comentează add

Pe Aliona Istratiuc am cunoscut-o personal la Lisabona la Ziua românilor din Portugalia. Călătoriile- o pasiune împlinită mai mult în vis.

O devotata promotoare a turismului românesc  O devotata promotoare a turismului românesc - Conține audio

alla-stancaru-lunca

 Aliona Istratiuc, dreapta, colegele ei Olesea Tnasiuc, Elena Botnaru. Foto: Alla Stâncaru.

Ştiam că activează in turism, domeniu care s-ar părea că-ţi  oferă ocazia să călătoreşti mai mult decât oricine.

Deaceea am fost puţin mirată când mi-a mărturisit că  desi  dintotdeauna  şi-a dorit să călătorească, motiv pentru care şi-a ales această meserie, nu ajunge s-o facă prea des.

Munca in turism  presupune mai multe obligaţii  pe care trebuie să le onoreze.
Pasiunea pentru călătorii înseamnă pentru Aliona Istratiuc in primul rând pasiounea pentru munca pe care-o face. E mulţumită atunci când îi poate ajuta pe turişti, când le propune destinaţii de vacanţă interesante.
 
AUDIO:  O devotata promotoare a turismului românesc.
 
Aceste destinaţii sunt in diferite colţuri ale lumii, dar în primul rând le propune oamenilor care trec pragul agenţiei locuri frumoase din România şi desigur din Republica Moldova de unde este de baştină.
 
Locurile de peste Prut le cunoaşte din copilărie, din tinereţe. Pe cele din România le-a descoperit mai târziu dar s-a îndrăgosti de multe zone din ţara din care crede că face şi ea parte şi se considera româncă.
 
A înţeles de-a lungul timpului că şi cu maturii trebuie să ai de multe ori răbdare, să le raspunzi la întrebări aşa cum o faci cu cei mici. Aliona Istratiuc a fost la începutul carierei sale invăţătoare la Chişinău, după absolvirea scolii pedagogice din Orhei. Apoi a activat intr-o companie aeriana  din R. Moldova, dupa absolvirea  Academiei de Studii Economice din Chişinău.
 
În Portugalia este de aproape 15 ani. La început a fost greu, mai ales ca nu activa în domeniul în care-şi dorea. Apoi încetul cu încetul a ajuns in turism. Acum conduce o agenţie, cu filiale in Bucureţti şi-n Chişinău. Aproape zilnic vin români din ţară şi de peste Prut. Bucuria este cu atât mai mare cu cât vorbeşte româneşte cu ei. Este ajutată de câteva colege din R. Moldova, stabilite  în Portugalia.
 
În România vine ori de câte ori are ocazia, in vacanţe nu lipseşte de la părinţii care-o aşteaptă. Cu toată familia care este departe de ea, orice întâlinre este un prilej de fericire - spune Aliona Istratiuc.
 
Liniştea şi pacea interioară şi-o găseşte în lecturi, plimbări în natură şi în meditaţie, descoperită de curând.
 
La Ziua românilor din Portugalia agenţia pe care-o conduce împreună cu alte câteva agenţii din România şi R. Moldova au organizat o tombolă., oferind bilete de transport acasa.  Fericitele câstigatoare  au fost trei doamne de pe ambele maluri ale Prutului.  Le puteţi asculta impresiile  în secvenţa audio, alături de Aliona Istratiuc, o frumoasa şi inimoasă românca pe care mi-a făcut placere s-o cunosc, o devotată promotoare a turismului românesc.
 

Etichete Aliona IstratiucPortugaliaLisabonaturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live