Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1153
Comentează add

Parlamentul s-ar putea pronunţa săptămâna viitoare asupra propunerii preşedintelui Klaus Iohannis de numire a lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii.

Numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI, discutată în Parlament

mugur-mihaita

Euroeputatul Eduard Hellwig. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis deja o scrisoare preşedinţilor celor două camere ale parlamentului, iar înainte de a face propunerea a vorbit cu conducerea legislativului şi cu liderii partidelor parlamentare. 

Premierul Victor Ponta consideră că Serviciul Român de Informaţii ar trebui condus de o persoană neimplicată politic, chiar dacă personal are o părere bună despre Eduard Hellvig. 
 
Premierul a mai spus că va lăsa la aprecierea grupurilor parlamentare ale partidului dacă vor susţine numirea lui Hellvig la SRI. 
 
Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că parlamentarii PLR-PC vor decide la începutul săptămânii viitoare ce poziţii vor adopta faţă de propunerea lui Hellvig la SRI. UNPR, deşi se află în coaliţia de guvernare, a anunţat într-un comunicat de presă că va vota pentru numirea liberalului la conducerea SRI. 
 
Un alt sprijin vine din partea UDMR - a anunţat liderul Uniunii, Kelemen Hunor. 
 
Co-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, salută numirea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI şi spune că va primi voturile Grupului PNL. 
 
Ea caracterizează activitatea publică a lui Eduard Hellwig ca fiind 'serioasă şi corectă'. 
 
Eduard Hellwig a postat pe internet că în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii va urmări creşterea capacităţilor de apărare, a siguranţei naţionale şi combaterea corupţiei. Pentru a putea ocupa postul el are nevoie de votul parlamentului.  
 
Funcţia de director al SRI eeste vacantă de la sfârşitul lunii ianuarie, în urma demisiei fostului director George Maior după mai bine de opt ani la conducerea acestui serviciu.

Etichete SRIKlaus IohannisEduard HellvigpropuneredirectorSIEVictor PontaAlina GorghiuUDMRAlina Gorghiu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live