Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

31 Ianuarie 2012
Vizualizari: 2593
Comentează add

Până vineri ramâne în vigoare avertizarea de cod portocaliu de ger pentru aproape toată ţara. În ultimele 24 de ore numărul deceselor înregistrate de la emiterea avertizării de ger a ajuns la opt.

Numărul victimelor gerului, în creştere

beatrice-braileanu

Foto: Reuters.

Staţia meteo de la Întorsura Buzăului a înregistrat, marţi dimineaţa, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 29,3 grade Celsius în aer şi minus 31,2 grade la sol.

La nivel naţional, s-au mai înregistrat 2 decese în judeţele Hunedoara şi Galaţi, astfel încât numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la  avertizarea “cod galben de ger” emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 8.

Aproape toată ţara, excepţie făcând câteva judeţe din vestul României, rămân până la 3 februarie sub incidenţa codului portocaliu de ger.

Temperaturile înregistrate la ora 20.00 

Localitate Temperatura (C)
Calafat
(cel mai frig)
-24
Alexandria -19
Sfîntu Gheorghe (CV) -18
Botoşani -17
Braşov -17
Giurgiu -17
Sibiu -16
Iaşi -15
Bucureşti Băneasa -15
Bucureşti Filaret -12


Temperaturile înregistrate la ora 21.00

Localitate Temperatura (C)
Bechet
(cel mai frig)
-24
Alexandria -21
Sfîntu Gheorghe (CV) -20
Braşov -18
Giurgiu -18
Botoşani -17
Sibiu -17
Iaşi -15
Bucureşti Băneasa -17
Bucureşti Filaret -13


Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 275.

Inspectoratele teritoriale de muncă au început controale la societăţile care desfăşoară activităţi în aer liber, pentru a vedea felul în care angajaţii sunt protejaţi de frig.

Cursurile au fost suspendate în 67 de unităţi de învăţământ din 16 judeţe iar Ministerul Educaţiei atrage atenţia inspectorilor şcolari generali să ţină cont de prognoza meteo, care avertizează că miercuri, 1 februarie, temperaturile vor înregistra cele mai scăzute valori din ultima perioadă.

Traficul rutier şi circulaţia navală, afectate de temperaturile extrem de scăzute

Traficul rutier este întrerupt pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Buzău, Tulcea şi Vrancea, şi pe drumuri judeţene din Constanţa şi Galaţi, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum, să se intereseze despre starea traseului pe care urmează să-l parcurgă apelând numărul de telefon 0219360 - Comandamentul Central de Iarnă - şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum.

Circulaţia navală este şi ea afectată, toate porturile maritime şi fluviale sunt închise.

Dunărea este acoperită de sloiuri subţiri de gheaţă.

Gălăţenii nu au nici astăzi apă la robinete, din cauza gheţii groase formate la gurile de captare a apei din Dunăre.

Meteorologii prognozează că în intervalul 2-8 februarie în judeţul Constanţa vor fi ninsori viscolite şi temperaturi care se vor încadra între -10 şi -16 grade Celsius, iar gerul a poleit deja cu gheaţă faleza Cazinoului şi stabilopozii digului din Portul Constanţa.

Cum va fi vremea marţi noapte şi miercuri

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie în cursul nopţii de marţi spre miercuri vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa.

Mai mult, meteorologii spun că temperaturile minime de marţi noapte vor fi cuprinse în general între -27 şi -17 grade, exceptând Banatul, Crişana şi zona litoralului unde vor fi între -15 şi -8 grade.

Noaptea şi dimineaţa pe arii restrânse meteorologii semnalează că în zonele joase va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Pentru ziua de miercuri cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul Moldovei, pe litoral şi în sud-vest, însă condiţiile de fulguială vor fi reduse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Bantului, pe litoral şi în zona montană înaltă.

Meteorologii mai spun că temperaturile maxime de miercuri vor fi cuprinse, în general, între -15 şi -5 grade.


Etichete temperaturi scăzutegercod portocaliuzăpadădecese

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live