Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Decembrie 2019
Vizualizari: 749
Comentează add

O cercetarea sociologică arată că 59% dintre ucrainenii chestionaţi consideră că, de dragul păcii, ar accepta compromisuri, însă nu de orice natură.

Numărul ucrainenilor care vor "pace cu orice preţ" cu Rusia a scăzut masiv

sergiu-stet

 Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina de fundaţia Inițiative Democratice și Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev arată că doar 14% dintre ucraineni sunt dispuşi să accepte pacea cu Federaţia Rusă cu orice preţ.
 
Potrivit directorului fundaţiei Inițiative Democratice, Irina Bekeşkina, atitudinea ucrainenilor față de modalitățile de a pune capăt războiului nu s-a schimbat de câțiva ani, 16% dintre ucraineni continuând să creadă că se poate ajunge la pace prin mijloace militare.
 
"Restul consideră că această chestiune poate fi rezolvată în mod pașnic, dar la acest capitol avem un aspect foarte important: doar 14% acceptă pacea cu orice preţ, fiind de acord cu orice fel de compromis. Este un procentaj semnificativ mai mic decât înainte. În mai, de exemplu, 22% dintre ucraineni ar fi acceptat pacea cu Rusia cu orice preţ", a explicat Bekeşkina, prezentând rezultatele sondajului.
 
Cercetarea sociologică mai arată că 59% dintre ucrainenii chestionaţi consideră că, de dragul păcii, ar accepta compromisuri, însă nu de orice natură (comparativ cu 49% în iunie 2019).

Etichete Irina BekeşkinaKievUcrainaRusiapacecercetaresociologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live