Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

14 Februarie 2015
Vizualizari: 1813
Comentează add

Numărul de posturi din învăţământ va fi stabilit în fiecare judeţ în funcţie de numărul de elevi, a spus astăzi, la Timişoara, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Numărul profesorilor, stabilit în funcţie de cel al elevilor

alina-bujanca

Noul ministru al educaţiei şi cercetării Sorin Cîmpeanu. Foto: captură youtube.com.

Numărul de posturi din învăţământ va fi stabilit în fiecare judeţ în funcţie de numărul de elevi, a spus astăzi, la Timişoara, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că modificarea structurii normelor din educaţie se va face numai după o analiză serioasă cu toate părţile implicate.

Ministrul educaţiei a declarat că noua metodologie de normare în învăţământ va ţine cont de populaţia şcolară, astfel încât numărul de posturi va creşte în judeţele în care sunt mai mulţi elevi.

Acesta a spus că discuţiile vor fi reluate de la zero, iar metodologia revizuită va fi aplicată doar în urma unor analize şi a consultărilor cu toţi factorii implicaţi.

"Trebuie făcute eforturi de încadrare într-o repartizare echitabilă a acestor posturi, pentru că sunt judeţe care fac eforturi să se încadreze în numărul de posturi şi în buget, sunt judeţe în care, deşi se fac eforturi, din motive obiective, nu se pot încadra şi acolo vom interveni şi sunt şi judeţe în care s-ar putea încadra dar, să spunem, e necesară îmbunătăţirea managementului.

"Acest lucru trebuie analizat şi trebuie discutat împreună cu inspectoratele, împreună cu sindicatele, împreună cu toţi cei vizaţi cu competenţă în domeniu", a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că în perioada următoare se va analiza posibilitatea creşterii salariilor personalului nedidactic din învăţământ, suma necesară fiind aproximativ 100 de milioane de lei pe an.

Sorin Cîmpeanu, a mai anunţat că va începe săptămâna viitoare discuţiile despre proiectul de lege referitor la modificarea normelor din educaţie, care a fost elaborat înainte de numirea sa în funcţie şi pe care nu îl susţine.

Sindicatele resping proiectul, afirmând că aplicarea acestuia ar duce la dispariţia a 4-5000 de posturi din sistem. 


Etichete învăţământprofesorielevieducaţieSorin Cîmpeanuşcoalăsindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live