Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

31 Iulie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

La nivel național, au fost cu 4.000 mai puține accidente decât în aceeași perioadă a anului 2019 și mai puține victime morți și răniți grav.

Numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ anul acesta

alex-lancuzov

 

Poliția raportează o scădere consistentă a numărului de accidente rutiere în primele șapte luni ale anului, în contextul restricțiilor instituite în perioada stării de urgență și a reducerii activității economice în mai multe domenii.

La nivel național, au fost cu 4.000 mai puține accidente decât în aceeași perioadă a anului 2019 și mai puține victime morți și răniți grav.

În primele șapte luni ale anului, pe șoselele din țară s-a produse peste 11.000 de accidente cu victime, față de cele 15.000, în aceeași perioadă a anului trecut, scăderea fiind așadar semnificativă. Reduceri majore și în ceea ce privește numărul persoanelor care și-au pierdut viața în accidente rutiere, cu 66 mai puține decese înregistrate de la începutul anului, iar pentru răniții grav este vorba despre un minus de 967 de oameni.

Iașiul conduce topul județelor cu cele mai multe accidente de circulație și anume 497, urmează Prahova cu 473, respectiv Cluj cu 470, potrivit statisticii din primele șapte luni ale anului. În schimb, cele mai multe decese au fost în județul Suceava - 37, urmează Dolj cu 32 și Bacău cu 30 de oameni care și-au pierdut viața.

Remarcăm un element comun în aceste cazuri: județele fruntașe din aceste statistici negre nu au niciun kilometru de autostradă și asta nu poate fi o simplă coincidență.


Etichete accidentrutierpolițieșoferpieton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live