Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

1 Octombrie 2014
Vizualizari: 1324
Comentează add

Studenţii din anul I de la ASE au păşit în amfiteatre cu gândul că vor face cu bine faţă examenelor din sesiune şi la absolvire vor găsi un loc de muncă în domeniul de studiu.

Numărul absolvenţilor care găsesc un loc de muncă, "în creştere"

felicia-mocanu

Festivitate de deschidere a anului universitar. Foto: Cristiana Sabău.

Noul an universitar - deschis, miercuri, cu manifestări festive în toate universităţile din ţară - vine cu promisiunea ministerului educaţiei privind finanţarea burselor de practică pentru studenţi, a transportului, precum şi a numeroase proiecte de cercetare.

Prezent la deschiderea anului universitar la Şcoala Superioară de Studii Politice şi Administrative, ministrul educaţiei, Remus Pricopie, s-a declarat mulţumit de faptul că numărul absolvenţilor care şi-au găsit un loc de muncă este în creştere.

"În ceea ce priveşte rata de angajare, ne aflăm în acest moment la cel mai scăzut nivel de şomaj, deci cel mai ridicat nivel de absorbţie pe piaţa muncii a absolvenţilor de învăţământ superior. Din punctul meu de vedere, şi nu numai din punctul meu de vedere, dar statisticile europene ne arată foarte clar că numărul de studenţi în România este mult prea mic.

Media la nivelul UE ar trebui să ajungă la 40% la nivelul anului 2020; România din păcate nu va ajunge acest nivel. Această colaborare însă cu piaţa muncii este vitală pentru fiecare domeniu de activitate", a spus Remus Pricopie.

Pentru cei din anul I de facultate, emoţiile au fost mai mari.

Au păşit în amfiteatre cu gândul că vor face cu bine faţă examenelor din sesiune şi la absolvire vor găsi un loc de muncă în domeniul de studiu. 

"Sperăm să fie un an bun, să învăţăm cât mai multe. Depinde totul numai de noi", a spus un tânăr prezent la festivitate. 


Etichete universitatefacultateASEstudenţiloc de muncămasterRemus Pricopietineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live