Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Bogdan Predescu

19 Februarie 2017
Vizualizari: 1036
Comentează add

Kodiaq, primul SUV care poate transporta până la 7 pasageri al constructorilor cehi de la Skoda, a poposit pentru câteva zile la Constanța.

Noul SUV Kodiaq de la Skoda a fost prezentat în premieră la Constanța

bogdan-predescu

  Foto si text: Daniel Haralambie - Radio Constanţa

Născut din conceptul Vision S şi lansat oficial la Berlin, pe 1 septembrie, anul trecut, Kodiaq te întâmpină din start cu aliura unui soldat bun la toate, aidoma acelora din filmele de acţiune. Bun la de toate şi cu robusteţea unui urs de la Polul Nord căruia pare că îi poartă numele, SUV-ul ceh poarta de fapt în vene, ADN-ul germanilor de la Volkswagen.

 

Fabricanţii de maşini de la Mlada Boleslav au urmărit prin lansarea acestuia să prezinte pieţei de fapt, un model universal, capabil să împace mai multe segmente de cumpărători pentru care ar putea fi o soluție inspirată.
 
 
Noul Skoda Kodiaq este livrat în ţara noastră în trei niveluri diferite de echipare: Active, Ambition, respectiv Style. Maşina are o lungime de 4,70 metri şi poartă semnătura designerului Jozef  Kaban, păstrând linia mărcii a cărui emblemă o duce cu multă mândrie pe capotă. Exteriorul lui are mai degrabă un aer dinamic, suficient de agresiv, deşi nu este unul neapărat emoţional. 
 
 
Cu toate că încă nu l-am testat la drum, putem spune că la interior este extrem de generos şi asta face parte din pariul cehilor cu piaţa concurenţială, acolo unde Noul Kodiaq s-ar putea să fure clienţi de la vărul neamţ Tiguan, sau chiar pe cei care s-au gândit la un Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, sau Ford Edge. Motorizările anunţate împart gusturile: 2 motoare benzinare ce pleacă de la 125 şi se duc către 180 CP, şi un diesel de 2 litri cu 2 trepte de forţă de 150 şi 190 CP.
 
 
Multă tehnologie la bord de cea mai nouă generaţie, iar bomboana de pe tort pare sistemul hands-free care preia vocea șoferului și o transmite prin difuzoare până pe ultimul rând de scaune. Pentru că toți cei din mașină să se audă mai bine. Sună interesant, nu? 
Transmisiile sunt atât automatizate cât şi manuale, în funcţie de dorinţa cumpărătorului şi desigur, 4X4 sau doar cu tracţiune față. 

Etichete Maşina luniiautoSUVpremierapiata auto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live