Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

13 Octombrie 2009
Vizualizari: 1800
Comentează add

Primul single postum al cântăreţului Michael Jackson, intitulat "This Is It" a fost compus în urmă cu 26 de ani şi lansat acum 18 ani, de un cântăreţ portorican.

Noul single al lui Michael Jackson - vechi de 26 ani

mihaela-breazu

Cântecul datează din 1983, când a fost realizat sub titlul "I Never Heard", fiind compus de Michael Jackson împreună cu Paul Anka. Piesa urma să fie inclusă pe un album al cantautorului canadian, însă, în cele din urmă, cei doi nu s-au mai înţeles, iar Jackson a păstrat casetele master, Paul Anka primind înregistrarea acestui cântec.
    
În cele din urmă, piesa a fost lansată în 1991, Paul Anka permiţându-i unui cântăreţ portorican necunoscut, Sa-Fire, să îl interpreteze.
  
Atât "I Never Heard" cât şi "This Is It" conţin aceeaşi parte vocală şi aceleaşi acorduri de pian, deşi piesa lansată luni cuprinde şi câteva efecte noi şi backing vocals realizate de fraţii lui Michael Jackson.
    
Coautorul acelei piese, compozitorul Paul Anka, celebru pentru piesa "My Way", a ameninţat că va da în judecată compania care administrează averea lui Michael Jackson dacă nu i se recunosc meritele şi nu i se va plăti o parte din încasările generate de această piesă.
  
Administratorii averii lui Michael Jackson au recunoscut foarte repede meritele lui Anka în conceperea piesei, acceptând să îi plătească 50% din încasările generate de acesta. Acest procent ar putea reprezenta o sursă imensă de venituri pentru cântăreţul canadian, acum în vârstă de 68 de ani.  
  
"Au înţeles că a fost o greşeală, au înţeles că este cântecul meu, au înţeles că este vorba despre producţia mea a vocii sale, în studioul meu, şi voi primi 50% din întregul proiect, ceea ce reprezintă, de altfel, o înţelegere echitabilă", a declarat Paul Anka într-un mesaj video postat pe TMZ.com.
    
Vânzările albumelor lui Michael Jackson au crescut vertiginos după moartea cântăreţului, iar lansarea documentarului şi a dublului CD va contribui la creşterea averii sale, estimată la aproximativ 400 de milioane de dolari.
  


Etichete Michael Jackson,"This Is It"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live